Sunna Kankaan näyttely Galleriassa Johan S. 7.1.-25.1.2009

285

 Maunulalainen Sunna Kangas kertoo:

Kesällä 2007 matkasin autolla Euroopan halki työskentelemään Grassinan ateljeetaloon Firenzen lähelle ja lopulta takaisin. Autossa aika kului välillä nopeasti, välillä tuskallisen hitaasti. Tie vei paikasta toiseen maiseman vaihtuessa ja toisaalta pysyen alati samanlaisena, asfaltin värittämänä. Teoksiin liittyvät ajatukset ja valokuvat ovat lähtöisin tältä matkalta.

perilla2.jpgOlen pohtinut niin Ihmisen ympäristöön jättämää jälkeä, eurooppalaista kulttuuria, kommunikaatiota kuin kohtaamista ja sen vaikeuttakin. Tie kulkee kuin aika. Se läpäisee, lävistää, kaartaa ja mutkittelee ja joskus palaa myös takaisin. Se on yhtä aikaa armoton ja lempeä. Matkalla oloon liittyy irrottautumisen tuoma vapaus ja odotus tulevasta. Lähelle näkeminen selkeytyy, kun menneeseen saa perspektiiviä. Reittejä perille on enemmän kuin se ilmeisin.

Taiteen tekeminen ei ole minulle todellisuuden jäljentämistä vaan sen etsimistä ja hetkittäistä löytämistä, oivalluksia. Työskentelyni on lähellä kollaasitekniikkaa, jossa yhdistelen materiaaleja ja tekniikoita. Tekstiilissä minua viehättää sen arkisuus. Välineenä se liittää minut naissukupolvien katkeamattomaan ketjuun. Se on jotain mikä on siirtynyt vuosisatoja äideiltä tyttärille kuitenkin aina ajassa muuttuen.

Näissä teoksissa yhdistyy tuulilasin takaa näkemäni todellisuus omiin mielenmaisemiini. Taiteilijana tutkin näkyvän pinnan ja abstraktin syvyyden suhdetta. Käyttämäni tekniikat, muodot ja värit tukevat teosten sisältöä – niin tunnetta, ajatuksia, arvoja kuin tietoakin. Valmiilla teoksilla haastan katsojaa kommunikaatioon ja omaan ajatteluun.

Hyvää matkaa!

 

Yllä olevassa kuvassa teos Perillä

LISÄTIETOJA
Galleria Johan S.
Eteläranta 14 00130 HELSINKI

avoinna
ti-pe 11-17
la-su 12-16