Kulissien takana -näyttely Designmuseossa 13.2. – 5.4.09

400

Sisustusarkkitehdit SIO täyttää tänä vuonna 60 vuotta. SIO avaa juhlavuoden tapahtumasarjan järjestämällä ’Kulissien takana’ -näyttelyn, joka esittelee suomalaisten sisustusarkkitehtien ennennäkemättömiä tai harvoin julkisuudessa esiteltyjä kalusteprototyyppejä kuudelta eri vuosikymmeneltä. Maunulalaisista suunnittelijoista edustettuina ovat Kaarina Vainio, Ahti Taskinen ja Matti Porttinen.

Esillä on kokeneiden konkareiden, nuorten lupausten, tunnettujen ja vähemmän tunnettujen suunnittelijoiden valaisimia, pöytiä, divaaneja,kaappeja, pienesineitä, sekä erityisesti tuoleja – Werner Westin 40-luvulla suunnittelemasta mäntytuolista Kokoomo-ryhmän tuoreisiin, Milanon huonekalumessuilla mainetta saaneisiin kalusteisiin. Näyttelyntuotteet painottuvat 1990- ja 2000-lukujen prototyyppeihin, mutta mukanaon myös harvinaisuuksia aikaisemmilta vuosikymmeniltä.

Näyttelyyn ilmoitettiin yli sata tuotetta, joista tuomaristo valitsi noin viisikymmentä. Valintalautakunnassa toimivat muotoilija Pasi Pänkäläinen, sisustusarkkitehti, muotoilija Teemu Järvi, muotoilija Heikki Ruoho sekä sisustusarkkitehti Eeva Lithovius.

Sisustusarkkitehdit SIO järjestää näyttelyn ohessa seuraavat luentotilaisuudet:

Ti 3.3. klo 18-20: Näyttelyesittely – mikätekee protosta kiinnostavan ulkopuolisen asiantuntijan silmin?

Ti 10.3. klo 18-20: Kotimaista vai tuontitavaraa? Sisustusarkkitehti Tapio Anttilan vetämänä keskustellaan suomalaisestakalustemuotoilusta ja markkinoista. Keskustelijoina kalustevalmistajan,kaupan ja vientiyrityksen edustajat.

Ti 17.3. klo 18-20: Mistä inspiraatio kalustesuunnitteluun? – kasvoja kulissien takaa
Kaarle Holmberg, Timo Ripatti, Terhi Tuominen, Esa Vesmanen

Ti 24.3. klo 18-20: Kalustesuunnittelu suhteessa tilasuunnitteluun
Simo Heikkilä, Taneli Koskela, Vertti Kivi

Lauantaina 28.3. järjestetään lisäksi koko perheen tuunauslauantai, jolloin vanhoistatuoleista ja kierrätysmateriaalista loihditaan uutta suunnittelijoidenavustuksella. Ideoinnissa ja toteutuksessa tukena sisustusarkkitehdit Maria Riekkinen, Marjo Korolainen, Eeva Lithovius sekä museon pajamestari.

Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23
00130 Helsinki
Puh. (09) 622 0540

Sisäänkäynti pyörätuoleille ja lastenvaunuille Ullanlinnankadun puolelta.

Tiistai 11-20, keskiviikko – sunnuntai 11-18, maanantaisin suljettu

Maksuttomat yleisöopastukset.
Suomeksi tiistaisin klo 17 ja lauantaisin klo 16
Ruotsiksi tiistaisin klo 16

LISÄTIETOJA
Designmuseo

Kuva: Tuoli – Kaarina Vainio