Raide-Jokerin suunnitelmat 23.2. -13.3. Maunulan kirjastossa

315

Raide-Jokerin linjaus kulkee Itäkeskuksesta Pitäjänmäen ja Leppävaaran kautta Tapiolaan. Suunnitelmassa esitetään raitiorata, siihen liittyvät pysäkit, sekä radan toteuttamisen edellyttämät katujärjestelyt sillä tarkkuudella, että hankkeelle voidaan varmistaa ratalinjan ja pysäkkien aluevaraukset kaavoissa ja muissa suunnitelmissa ja saadaan karkea kustannusarvio. Jokerin alustava yleissuunnitelma nähtävillä 23.2. -13.3. Maunulan kirjastossa (Suursuonlaita 6).

Raide-Jokeri on yksi pääkaupunkiseudun tärkeimmistä suunnitteilla olevista poikittaisista joukkoliikennehankkeista. Tavoitteena on, että se voisi olla liikennöitävissä jo vuonna 2016. Suunniteltavan linjan pituus on noin 25 km, josta 16 km on Helsingin ja 9 km Espoon alueella. Pysäkkejä linjalle on arvioitu tulevan noin 28.

Suunnittelutyön ovat tilanneet Helsingin ja Espoon kaupungit, liikenne- ja viestintäministeriö sekä YTV. Suunnittelijoina ovat konsulttitoimisto WSP Finland Oy ja saksalaisen nykyaikaisten pikaraitiotiejärjestelmien suunnitteluun erikoistunut TTK Gmbh.

Alustava yleissuunnitelma valmistuu huhtikuussa 2009.

Yleissuunnitelmaluonnos on esillä 23.2. -13.3.:
www.raidejokeri.info
– Helsinki: kirjastot (Pitäjänmäki, Pohjois-Haaga, Maunula, Oulunkylä, Viikki,
Itäkeskus) ja kaupunkisuunnitteluvirasto, Kansakoulukatu 3, 1. krs
– Espoo: kirjastot (Leppävaara: Sellon kirjasto, Tapiolan kulttuurikeskus) ja
kaupunkisuunnittelukeskus, Kirkkojärventie 6 B, 4.krs

Asukastilaisuudet:
– Helsinki to 26.2. klo 18-20, Oulunkylän ala-asteen ruokasali, Teinintie 12
– Espoo ke 25.2. klo 18-20 (avoimet ovet klo 17-18), Tapiolan koulun auditorio,
Opintie 1

Mielipiteet: viimeistään 13.3.2009

Lisätietoja: www.raidejokeri.info

Maunulan kirjasto