Jatkokertomuksia Amazonin viidakoista

364

”Täällä oli partio ja Namika, NMKY. Ja Maunulan Vire –niminen urheiluseura, joka oli TUL:n seura. Äiti sai karseet haukkumiset kun hänen vanhin poikansa vaihtoi TULsta SVULiin. Niin ja Nuoret Kotkat toimi kanssa.”

”Mä en ollut koskaan partiossa, mä olin Nuorissa kotkissa ja Namikassa. Namikaa veti sellanen kaveri kuin Alfred Liukku, joka oli haagalainen entinen painija. Oikea kyrmyniska. Ehkä hän olis silloin – vaikea arvioida ikää – ehkä 50-vuotias, kalju, leveeharteinen iso mies. Muistan aina, että hänellä oli sellainen jatkokertomus, joka kertoi Dick Nivalasta. Se seikkaili paikassa nimeltä Matto Grosso, eli Amazonin viidakoissa. Aivan uskomattoman jännittävää. Jos joskus ei ehtinyt Maunulaan kokoukseen, mentiin Pakilaan kuuntelemaan se jakso. Liukku sepitti jutun omasta päästään. Kuuntelijoiden keskellä olisi voinut kuulla vaikka neulan tippuvan, sillä porukka istui keskittyneenä ja kuunteli. Jatkokertomuksen kuuntelun lisäksi Namikassa pelattiin korista. Vireessä voimisteltiin ja pelattiin pesäpalloa.”

    
(Lainaukset ja kuva: Maunulan leikkikentän leikkijät)