Vihollisia vastaan voimat yhdistetään

345

”Kuuskytluvulla tuli kivitaloja. Ensin tapeltiin keskenämme, mutta niin kuin aina kun tulee uusi vihollinen, voimat yhdistetään. Siirryttiin tappelemaan kivimaunulalaisten kanssa.
Kivitalot syntyivät ammattikuntien teettämänä. Oli rautatieläisten talo ja poliisien talo ja sitten oli Eduskunnan autonkuljettajien talo. Ne olivat omistustaloja. Mä muistan ne autotallit, joissa autoja pidettiin.
Oli myös työpaikkakohtaisia taloja. Mä olin rakentamassa SOK:n taloa, johon pääsivät työntekijät. SOK takasi heille lainat ja ne maksoivat niitä vuokran yhteydessä takaisin.”

”Oli Valion baarin jengi ja Saunabaarin jengi. Viimemainitussa oli vanhempia ja ehkä vähän eisosiaalisempia yksilöitä. Saunabaarissa oli yleinen sauna. Siellä oli esimerkiks kaksi kaverusta, joilla oli kilpailu. Toinen oli sellainen 190-senttinen ja toinen sellainen 170-senttinen. Niillä oli kilpailu siitä, että kun tuli vieraspaikkakuntalainen saunaan, kuka saa lyötyä sen kauemmas alas portaista.”

 (Lainaukset ja kuva: Maunulan leikkikentän leikkijät)