Maunula täynnä kuuluisuuksia

590

”Maunulassa kävi koulua monet muulta kotosin olevat kuuluisuudet. Esimerkiksi maahockey-joukkue oli meidän koulusta, 80% maajoukueesta oli Maunulan yheteiskoulun oppilaita. ”Omppu” Olavi Varma oli meidän voikkaopettaja ja Suomen jääpallomaajoukkueen keskustuki, hän oli se joka veti hockey-joukkuetta. Siellä oli Pöystiä ja Nissistä ja muita, joista tosin suurin osa asu muualla niin kun Pakilassa. Kasvion Matti kävi Maunulan koulua, Vileenin Raikka, joka oli yhessä vaiheessa Suomen nopein mies.

”Täällä oli hirveesti julkkiksia, sellasia mitkä mäkin tunsin. Pirkko Mannola, Petri Hohentahl, Kirka ja Sammy, Remu, sit oli Jarno Sarjanen. Se asu Metsäpurontiellä, sit Jarkko ja Laura – ja Jukka Kuoppamäki, mä olin sillä lapsenvahtinakin.”

”Veikko Hursti asui täällä – niin ja Iiro Rantalan isä – Tauno Rantala, Tane. Se teetätti Arabiassa pieniä lautasia ja kaikki jotka tuli maaliin sai palkinnon. Oli maastojuoksua, hiihtoa, kaikkea, mistä voi pitää yleisötilaisuuksia. Ne oli Taunon varsinaista. Taunolla oli kauppa, jossa oli vaatetusliike ja urheilutarvikeliike samassa. No veljekset tuli yhtenä syksynä hiihtokauden alkaessa Taunon luo ja sanoo, että pitäs saada vähän voiteita. Jaa voiteita, kuule ne on kyllä aika pahan hintaisia…Tulee yks emäntä sisään ovesta ja sanoo, että pitäs saada farmarit pojalle. Tauno sanoo, että onks pojilla aikaa niin mä palvelen rouvan itse. Tauno esittelee farmareita ja emäntä sanoo, että pikkasen on ylihintaisia. Tauno sanoo, että ei siinä mitään – rouva ottaa ja menee bussilla kaupunkiin ja ostaa farmareita ja laskee, mitä ne farmarit sitten makso. Mamma osti farmarit ja kun Tauno otti farmarit pakettiin pantavaksi, otti samalla hintalapun pois. Emäntä ei ollenkaan nähnyt hintaa. Kun emäntä oli maksanut housut ja meni ovesta ulos, niin Tauno sanoi: pojat hei, teidän voideongelma on ratkastu.
Tauno perusti minigolf-radan tonne Koivikkotielle ja se oli sellainen kaveri, joka piti meidän maunulalaisten puolta kaikissa urheiluun liittyvissä asioissa. Aivan uskomaton kaveri. Olihan siinä sekin hyvä puoli, että hänen sisarensa oli naimisissa Suomen parhaan pituushyppääjän Jorma Valkaman kanssa.”

(Lainaukset ja kuva: Maunulan leikkikentän leikkijät)