Sitikoita ja mätiä kananmunia

415

”Oli sellanenkin juttu, että saunassa keskusradio huutaa että ”Citroen ja joku rekkari – kassalle olkaa hyvä. No yks kundi lähtee ja kun se tuli takas lauteille ylös niin saatiin kuulla, että ”poliisi tuli sanomaan, että mun auto on liikenteenjakajana”. Pojat oli kantanu sen auton keskelle sitä Metsäpurontien risteystä ja tehnyt siitä liikenteenjakajan. No poliisit haki kundilta avaimet ja siirsi auton takasin parkkiin.

Kun kaveri tulee saunasta niin se rupee etsiin autoonsa – ei löydä. Mihinkähän ne poliisit on pannu mun auton? Siinä oli sit joukko pikkupoikia ja tää kaveri kysyy, että otteks nähneet mun autoa. Pojat totee, et ai – onks se sun se sitikka. Se on tuolla noin koululle menevän hiekkatien tai polun vierellä. Kundit oli kantanu sen auton kahden puun väliin niin, että siin oli kymmenen senttiä auton ja puun välissä sekä puskurin että perän kohdalla. Arvatkaa, kauanko se veivas sitä sitikkaansa pois sieltä puiden välistä. – Ei pidä tulla Maunulaan jos ei oo maunulalainen.”

”Kun Koivikkotien ensimmäiset talot tuli siihen koulun alapuolelle ja Metsälässä oli tulipalo. Yks keittiö palo. Sinne oli juur tuotu 20 kg kananmunia. Arvaa miten niiden kävi: ne mätäni. Sä tiedät, miltä mätä kananmuna haisee. Arvaa, miltä Maunula haisi. Me seistiin siellä koulun kalliolla ja koivikkotieläiset yritti tulla ylös sitä kallionlaitaa. Ne sai ne 200 kiloa mätiä munia päällensä. Maunulahan haisi mädälle kananmunalle varmaan kaks viikkoa. Me seistiin siinä kallion päällä mis nyt on ruotsalainen koulu ja sitä mukaan kun koivikkotieläiset tuli niin me sihdattiin.”

(Lainaukset: Maunulan leikkikentän leikkijät. Kuva: Maunula-Seura)