Maunula viihteellä -tapahtumaviikon tunnelmia ja kuvia

526

Maunulan kirjastossa järjestettiin 7.-14.3. Maunula viihteellä -tapahtumaviikko, jossa muisteltiin nuorisokulttuuria ja vapaa-ajan viettoa Maunulassa 1960-1980 -luvuilla. Viikon aikana ohjelmaan sisältyi mm. erilaisia ohjelmanumeroita, aktiviteetteja ja näyttelyitä. Ääneen pääsivät myös Maunulan nykynuoret musiikki- ja kulttuuriesitysten välityksellä. Kiinnostuneita kävijöitä riitti jokaiselle päivälle, tapahtumaviikon aloitus- ja päätöslauantaina jopa tungokseksi saakka. Kuvia viikon varrelta löytyy Maunulan kotisivujen kuvagalleriasta (nyt myös uusia kuvia!).

Tilaisuuden avajaispäivänä lauantaina 7.3. kirjastossa kävijöiden oli mahdollista tuoda vanhat vinyylinsä arvioitavaksi. Päivän aikana käynnistyi Maunulan kaikkien aikojen hittibiisin äänestys ja äänestykseen valitut kappaleet kuunneltiin läpi yleisön innostuessa välillä jopa tanssimaan hittien tahdissa. Päivä huipentui euroviisutähtien Jarkon ja Lauran kolmen kappaleen mittaiseen esiintymiseen.

Maanantaina kirjastossa nautittiin harmonikkamusiikista työväenopiston harmonikkaryhmien esiintyessä kirjastoon kerääntyneelle yleisölle. Tiistaina kävijöille tarjottiin koulutusta verkkotiedonhakuun ja tutustuttiin internetistä löytyvään Maunula-tietouteen. Keskiviikkona estradille nousivat nuoret maunulalaiset nuorisotalon nuorten rap-esityksen ja Henry Lienemäen esittämän runokattauksen myötä (Henryn runoja löytyy myös internetissä täältä). Torstaina kaupunginmuseo kävi paikalla tutustumassa maunulalaisten kuvakokoelmiin.

dsc009872.jpgTapahtumaviikon päättäneen lauantain starttasivat punk-duo Miku & Milja-Rebecca sekä trubaduuri Emma (MAYK). Iltapäivällä järjestettiin suuren suosion saanut keskustelutilaisuus, jossa Maunulan vanhat konkarit ja yleisö muistelivat nuoruuttaan kertoen erilaisia tarinoita ja sattumia vanhasta Maunulasta. Keskustelutilaisuuden jälkeen esitettiin kaupunginosareportterien tekemät lyhytdokumentit Maunulasta asukkaiden silmin; niitä voi katsoa myös täältä:

Päivän päätti hittibiisiäänestyksen voittajan julkistaminen, jonka yhteydessä ilmoitettiin myös äänestyksen palkintona olleiden leffalippujen voittaja. Maunulan ykköshitiksi valittiin Sammy Babitzinin kappale Daa-da, daa-da, toiseksi valittiin Jarkon ja Lauran kappale Kuin silloin ennen ja kolmas oli Kirkan Surun pyyhit silmistäni -kappale. Leffaliput voitti Kimmo Saarikko, kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille ja onnea voittajalle!

Viikon aikana kirjastolla oli jatkuvana toimintona esillä kuvia Maunulasta 1960-1980 -luvuilta valokuvanäyttelyn ja diashow´n muodossa. Vanhoja Maunula-aiheisia vapaa-ajan valokuvia sai myös tuoda viikon aikana digimuotoon skannattavaksi. Tietoa Maunulasta löytyi Maunula-aiheisesta kirjanäyttelystä ja Maunula-infotiskiltä, tapahtuman aikana oli tarjolla myös poistokirjojen, -lehtien ja -levyjen myyntiä.

dsc01174.jpgMaunulan tarinoiden muistelu jatkuu edelleen Maunulan kotisivujen Maunula viihteellä -osiossa, johon on kerätty Maunulan leikkikentän leikkijöiden lapsuuden ja nuoruuden muisteloita Maunulasta sekä tallennettu vanhoja valokuvia Maunulasta.

Muisteluosiossa on mahdollista myös kommentoida tai jatkaa toisten tarinoita Maunulasta. Maunula viihteellä -muisteluosion löydät täältä.

Tapahtumaviikon järjestelyissä olivat kaupungin kirjaston lisäksi mukana kaupunginmuseo ja Helka ry sekä monet paikalliset toimijat, kuten nuorisotalo, työväenopisto, yhteiskoulu, Maunula-Seura ja Maunulan leikkikentän leikkijät. Palautteesta päätellen tapahtumalle olisi kysyntää myös ensi vuonna.

Kiitos kaikille Maunula viihteellä -tapahtumaviikon kirjastossa kävijöille, esiintyjille ja järjestäjille viihtyisän ja antoisan viikon aikaansaamisesta!