Pasilasta uudenlainen kaupunkikeskusta

233

Kaupunki ja Senaatti-kiinteistöt käynnistävät vuoden 2010 alussa kilpailun tulevasta Keski-Pasilasta. Kilpailulla etsitään investoria ja toteuttajaa uudenlaiselle kaupunkikeskukselle. Pasilan alueella asuu tällä hetkellä 8 600 ihmistä ja työpaikkoja on yli 25 000.

Osa Pasilan ratapihasta vapautui uudelleen kaavoitettavaksi, kun Vuosaaren satamakeskus avattiin 2008 vuoden lopussa.

Pasilan uusia alueita on visioitu Helsingin toisena keskustana ja teknologiakeskittymänä. Projektin neljälle osa-alueelle Keski- ja Pohjois-Pasilaan, Ilmalaan ja Konepajan alueelle tullaan kaavoittamaan yhteensä yli 150 hehtaarin kerrosala asumiseen, palveluille ja liiketiloiksi.

Pasilaan tullaan jo nyt hyvinkin kaukaa töihin kansainvälisiin konserneihin, mediataloihin, valtion yhtiöihin ja julkisen sektorin työpaikkoihin. Suurimmat työllistäjät ovat pääkonttorit, media, tapahtumat ja liikunta, messut sekä kongressit. Pasilassa on suomalaisen digitaalisen median keskittymä, laajeneva kongressi- ja messukeskus ja Suomen suurin urheilu- ja tapahtuma-areena.

Pasilan vetovoimaisen työpaikkakeskittymän kehittyminen vaikuttaa Maunulan kehitykseen merkittävästi. Helsingin keskusta siirtyy lähemmäksi Maunulaa ja vastaavasta Maunulasta tulee Maunulasta hyvine liikenneyhteyksineen ja kehittyvine palveluineen houkutteleva asuinpaikka.

LISÄTIETOJA
Keski-Pasilan osayleiskaava  
Uutinen 29.8.2008: Keski-Pasilan alue siirtyi Senaatti-kiinteistöille
Uutinen 31.8.2008: Keski-Pasila rakentamiskäyttöön 
Uutinen 29.12.2008: Kehäradan rakentaminen käynnistyy  
Uutinen 10.1.2007: Ilmalan työpaikka-alue kehittyy  
Uutinen 2.11.2006: Forum Viriumille toimitalo Pasilaan 

Lehdistötilaisuus 2.6.2006 klo Olli Niemi, NCC Property Development: Tullin alueesta Tampereen kehityksen uusi vauhdittaja

Uutinen 12.4.2008: Maunulasta tulossa raideliikenteen risteysasema? 
Uutinen 22.7 2008: Kirjaston ja työväenopiston suunnittelu