Maunulaa sivuavia ratahankkeita

296

Helsingin Sanomat (A17) uutisoi lauantaina 28.3.2009 Maunulaa sivuavista ratahankkeista. Esillä oli HKL:n suunnitelmat metrosta Pasilasta Maunulan kautta Jumboon ja sieltä lentoasemalle. Linja voisi jatkua Tuusulan Hyrylään. Lisäksi lehti uutisoi samalla sivulla Helsingin kaukoliikennejunien siirtämistä tunnelliradalle lentoaseman kautta.

Ratahallintokeskuksen suunnitelmissa osa Helsinkiin ajavista kaukojunista menisi tunneliin Keravan kohdalla ja nousisi pintaan ennen Pasilaa. Ratahallintokeskus aloittaa selvitystyön, joka kestää noin vuoden.

LISÄTIETOJA
WSP Group (2006) Metrolinja Pasilasta Helsinki Vantaan lentoasemalle (pdf)
WSP Group (2006) Metrolinja Pasilasta Helsinki Vantaan lentoasemalle (kalvosarja, pdf)
HKL 1/2004 Metro Pasilasta eteenpäin

RHK (6.3.200) Kehäradan rakentaminen käynnistyi
Helsingin Sanomat (28.3.2009) Kaukojunalla voi päästä lentokentälle 10-20 vuoden päästä