Taloyhtiöille 10 % avustus korjauksiin

233

”Kymppikorvaus” on valtakunnallinen, valtion varoista myönnettävä avustus asuinrakennusten ja asuntojen korjaukseen. Avustus on tarkoitettu kaikille kahden tai useamman asunnon asuntoyhteisöille, niin asunto-osakeyhtiöille kuin vuokrataloyhteisöillekin. Rakennuksen on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä.

Avustusta ei myönnetä yksityisille kotitalouksille eikä yhden yksittäisen asunnon korjaamiseen. Saman remontin kustannuksiin ei myönnetä useampia avustuksia.

Kymppikorvaus korvaa 10 % korjaustöiden kustannuksista. Parannus- ja korjauskustannusten tulee olla vähintään 5 000 euroa. Pienin myönnettävä korvaus on siis 500 euroa.

Avustuksen voivat saada korjaus- ja parannushankkeet, jotka alkavat 1.2.–31.12.2009 välisenä aikana ja jotka valmistuvat 31.12.2010 mennessä. Avustuksia myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä pitkin vuotta. Avustukset on myönnettävä viimeistään 31.12.2009, tämän vuoksi avustushakemus suositellaan jätettäväksi heti kun urakkasopimus on allekirjoitettu.

Helsingin Kymppikorvaukset ovat osa valtion suhdanneluonteisia korjausavustuksia, joita varten on varattu kaikkiaan 125 miljoonaa euroa valtion lisätalousarviossa. Tuki liittyy valtion elvytyspakettiin työllisyyden edistämiseksi.

Mihin Kymppikorvausta voi käyttää?

Korjaus voi kohdistua mm. rakennuksen ulkovaippaan, kattoon, putkistoihin, sähköjärjestelmään, piha-alueeseen tai muihin taloyhtiön vastuulle kuuluviin yhteistiloihin.

Kuinka haen Kymppikorvausta?

Helsinkiläiset taloyhtiöt hakevat Kymppikorvausta kiinteistöviraston asuntoasiainosastolta.

Kymppikorvausta haetaan täyttämällä hakulomake Ara 37/09. Lomake on tulostettavissa tästä (word-tiedosto).

Lomake löytyy myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n verkkosivuilta.

Hakemukseen on liitettävä kopiot urakkasopimuksesta tai muusta sopimusasiakirjasta, josta selviävät töiden aloittamis- ja valmistumisajankohta, urakan hinta ja sopimuksen osapuolet (sopimuksesta on käytävä ilmi myös Y-tunnukset).

Kymppikorvausta ei voi hakea verkon kautta, vaan hakemukset on lähetettävä tai tuotava kiinteistöviraston asuntoasiainosastolle:

Kiinteistöviraston
asuntoasiainosasto / korjausavustukset
PL 2201
00099 Helsingin kaupunki
Toinen linja 7 (katutaso)
Asiakaspalvelupiste on avoinna
maanantaisin klo 9–17 ja
tiistaista perjantaihin klo 9–15

LISÄTIETOJA
Helsingin kaupungin ja Kiinteistöliitto Uusimaan 8.4. Infotilaisuuden kalvot 

ARA:n sivut: Suhdanneluonteiset avustukset hakuun (9.3.2009)