Helsingistä vuoden 2012 muotoilupääkaupunki?

219

Helsinki ja hollantilainen Eindhoven ovat kaksi finalistia World Design Capital 2012 -hakuprosessissa. Teollisen muotoilun järjestö the International Council of Societies of Industrial Design, Icsid, julkistaa vuoden 2012 maailman designpääkaupungin yleiskokouksessaan Singaporessa 25.11.2009. Designpääkaupunkivuosi voisi olla myös Maunulalle mahdollisuus.

Designpääkaupunkihakemuksessa ovat mukana Helsingin lisäksi Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Lahti. Hakemuksessa esitellään designtoimialaa sekä designin merkitystä kaupunkilaisten elämälle: elinolojen kehittämiselle, kaupunkisuunnittelulle, taloudelle ja kansainväliselle vuorovaikutukselle.

Helsinki on avannut design-aiheiset verkkosivut tukemaan hakemusta Maailman designpääkaupungiksi vuonna 2012 (World Design Capital 2012). Englanninkieliset Open Helsinki – Embedding Design in Life -sivut sijaitsevat osoitteessa www.designhelsinki.fi.

Sivuilla on luettavissa myös Helsingin maailman designpääkaupunki 2012 -hakemus.

Designpääkaupunkivuosi 2012 voisi olla Maunulallekin mahdollisuus. Maunulaan rakennetaan 2010-luvun alkupuoliskolla uusi keskusta, senioritaloja ja pientaloja Suursuolle. Maunulan 50-luvulla rakennetun osan suojelukaavaa valmistellaan parhaillaan. Erityisen arvokkaaksi Maunulasta tekee sen hyvin säilynyt ja ehjä 50-luvun miljöö sekä korkealaatuinen arkkitehtuuri. Sahanmäki on kansainvälisen Docomomo-järjestön listoilla. Järjestön pääpaikka on Eindhovenissa, joka toinen muotoilupääkaupunkivuoden 2012 finalisti. 

LISÄTIETOJA
www.designhelsinki.fi  

Helsingin designpääkaupunkihakemus 

Uutinen 25.11.2005: 50-luvun Maunula Museoviraston suojelulistalla

Uutinen 6.3.2007: Maunulaa esitellään Urban Guide Helsingissä

Uutinen 4.4.2007: Julkaisu Vanhasta Maunulasta

Uutinen 1.3.2007: Rakel Hiltunen vihki SAUNA-kyltin

Uutinen 30.3.2009: Kaupungin kaavoituskatsaus ilmestyi

Docomomo 

Docomomon Eindhovenin julistus vuodelta 1990 

Docomomon Helsingin kohteiden lista