Carita Jalastosta yhteiskoulun uusi rehtori

424

Maunulan yhteiskoulun uudeksi rehtoriksi valittiin koulun pitkäaikainen äidinkielen opettaja ja lukion apulaisrehtori Carita Jalasto. Hän tuntee sekä Maunulan alueen historian että nykypäivän hyvin. Hän on itse alkuperäinen ”Maunulan lapsi” ja käynyt Maunulan koulut.

Valmistuttuaan äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi Jalasto valittiin opettajaksi omaan kouluun, ja hän on opettanut Maunulan alueen lapsia ja nuoria kolmen vuosikymmenen ajan.
Rehtorina Carita Jalasto jatkaa edeltäjärehtoriensa viitoittamalla tiellä – vastaamalla nykyhetken haasteisiin ja vaalimalla koulua niin että se säilyy elinvoimaisena myös tulevina vuosina.

Koulu on edelleen mukana jo monivuotisissa Comenius-yhteistyöprojekteissa muiden EU-maiden koulujen kanssa. Tänä vuonna vastavuoroisia kouluvierailuja toteutetaan portugalilaisen, italialaisen ja kreikkalaisen koulun kanssa.

Peruskoulun puolella koulu on mukana valtakunnallisessa KiVa Koulu –hankkeessa, joka puuttuu kaikkinaiseen kiusaamiseen. Tänä syksynä käynnistyy myös Kelpo-hanke, joka pyrkii ehkäisemään nuoren syrjäytymistä erilaisin tehostetun opetuksen tukikeinoin.

Marraskuussa koulu isännöi YK:n kansainvälisen tähtitieteen vuoden 2009 Suomen tapahtumaa Galileo-symposiota. Symposiossa paneudutaan tieteellisen maailmankuvan muodostumiseen ja sen vaikutuksiin. Tapahtuma on kolmepäiväinen 13. – 15.11., ja sen järjestämisestä ja ohjelmasta vastaavat mm. Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL, Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajien yhdistys FETO, Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL, Skepsis, Suomen humanistiliitto ja Tähtitieteellinen yhdistys Ursa.

Oulunkylän seurakunta on jo vuosien ajan ollut monin tavoin yhteistyössä koulun kanssa pitämällä päivänavauksia ja järjestämällä eri luokka-asteille yhteisiä tilaisuuksia. Tämä yhteistyö jatkuu edelleen samoin kuin muu yhteistyö Maunulan ja sen lähialueiden vaikuttajien kanssa.

LISÄTIETOJA
Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio