Vanhan Maunulan asemakaavaluonnos on valmistunut

269

Kaupunkisuunnitteluvirastossa on valmistunut asemakaavaluonnos 50-luvun Maunulan alueelle. Kaavan keskeinen tarkoitus on suojella ja varmistaa rakennusten ja maiseman alkuperäisosien ja ominaispiirteiden säilyminen. Kaavaluonnos on uudelleen nähtävillä 26.10–12.11.2009 välisenä aikana Maunulan Saunabaarin ikkunassa, Maunulan kirjastossa ja kaupunkisuunnitteluvirastossa (Kansakoulukatu 3, 1 krs) ja sitä esitellään maanantaina 2.11.2009 Maunulan yhteiskoululla (Kuusikkotie 3) järjestettävässä tilaisuudessa.

Kaavaan laitetaan määräyksiä, joiden mukaan rakennusten peruskorjauksessa tulee korjata vanhat rakennusosat niiden uusimisen tai vaihtamisen sijaan. Rakennusten säilytettäviin osiin kuuluu mm. 50-luvun ulko-ovet ja ikkunat, parvekkeet, katokset sekä kattomateriaalit ja alkuperäiset rappauskuvioinnit ja värit.

Myös pihojen 50-luvulla käytetyt materiaalit: luonnonkivi, liuskekivilaatat ja isot betonilaatat sekä alkuperäiset kasvilajit ovat asioita, joiden säilymistä asemakaavalla halutaan varmistaa. Esimerkiksi nykyään paljon käytettävä betonikivi tai voimakkaat pengerrykset ja muotoilut eivät sovi maunulalaisten pihojen alkuperäiseen 50-lukulaiseen tyyliin.

Asemakaavaluonnosta esiteltiin asukkaille maaliskuussa 2008. Asukkailta saadun palautteen jälkeen kaavaluonnosta on työstetty eteenpäin.

Täydennysrakentamiseen kaavailtuja paikkoja on vähemmän kuin kevään luonnoksessa. Täydennysrakentamista esitetään vanhan keskustan tuntumaan ja Koivikkotie 18:n yleisten rakennusten tontille. Lisäksi asemakaava-aluetta on rajattu uudelleen niin, että mm. koulutontit eivät kuulu enää muutosalueeseen.

Kaavaluonnos on uudelleen nähtävillä 26.10–13.11.2009 välisenä aikana Maunulan Saunabaarin ikkunassa, Maunulan kirjastossa ja kaupunkisuunnitteluvirastossa (Kansakoulukatu 3, 1 krs) sekä www.hel.fi/ksv kohdassa Nähtävänä nyt. Nettisivuilta kohdasta Suunnitelmat kartalla löytyy myös kevään luonnosvaiheen asiakirjat. Klikkaa kartasta suunnittelualuetta pääset "hankekorttiin" josta löydät myös viime kevään asiakirjat.

Keskustelutilaisuus suojelukaavasta on Maunulan yhteiskoulun ruokalassa maanantaina 2.11.2009 klo 17–19. Tervetuloa!

Kirjalliset mielipiteet toimitetaan mielellään marraskuun loppuun mennessä Kaupunkisuunnitteluviraston kirjaamoon (PL 2100, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI, sähköpostitse: kaupunkisuunnittelu@hel.fi. Kaavan valmistelija Sari Ruotsalainen (sari.ruotsalainen@hel.fi tai p. 310 37373) on tavattavissa kaupunkisuunnitteluvirastossa. Tapaamisaika kannattaa sopia etukäteen.

Keskustelutilaisuuden ja asukkailta saadun palautteen jälkeen kaavaluonnosta tarkistetaan ja kaavaehdotus on kaupunkisuunnittelulautakunnan käsiteltävänä arvion mukaan vuoden 2010 alkupuolella.

LISÄTIETOJA
Kaavaprosessi