Maunulasta energiatehokkuuden parantamisen edelläkävijä

260

Maunulan energiatehokkuutta parantavan MET- hankkeen starttitilaisuus on torstaina 1.10.2009 klo 18 Maunulan yhteiskoululla. Tilaisuuden pääpuhuja on apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Hanke on Sitran ja Ympäristöministeriön sekä yritysten rahoittama pilottihanke ja sillä haetaan keinoja parantaa vanhojen asuinalueiden energiatehokkuutta (ks. tilaisuuden materiaali).

Kasvihuonepäästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamiseksi on myös Maunulan kaltaisten vakiintuneiden asuinalueiden energiatehokkuutta parannettava. Taloyhtiöille lankeaa ilmastonmuutoksen torjunnassa kasvava vastuu.

Maunulassa tämä on onneksi tajuttu. Keväällä valmistuneessa Maunulan ARKO:ssa 25 taloyhtiötä vastasi olevansa kiinnostunut energiatehokkuuden parantamisesta.  Kotialue Oy otti taloyhtiöiden positiivisen tahtotilan "onkeensa" ja aloitti Maunulan energiatehokkuuden parantamisen, MET -hankkeen, valmistelun.

MET-hankkeen rahoittajina toimivat Sitra, ympäristöministeriö, Helsingin Energia, Elisa Oy, Retermia Oy, Honeywell Oy, Optiplan Oy, NCC Rakennus Oy, iLoq Oy, Fenestra Oy, Swegon Ilto Oy, Uponor Suomi Oy, Itula Oy, Vahanen Yhtiöt, Baeur Watertechnology Oy, FF-Automation Oy ja Ekoveto Palvelut Oy.

Maunulan taloyhtiöt ovat hankkeessa avainasemassa. Hankkeen tavoitteena on taloyhtiöiden ja yritysten pilotointiyhteistyöllä löytää taloyhtiöille hyväksyttävimmät ja tehokkaimmat keinot energiatehokkuuden parantamiseksi.

Aktiivisella osallistumisella taloyhtiöt voivat saada vastauksia hallitusten ja asukkaiden mieltä askarruttaviin kysymyksiin keinoista, hyödyistä ja kustannusvaikutuksista energiatehokkuuden parantamisessa.

MET –hankkeen käynnistämistilaisuus on torstaina 1.10.2009 kello 18.00 Maunulan yhteiskoululla. Tilaisuudessa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esittelee näkemyksiä siitä, miten Helsingin kaupunki vastaa tuleviin haasteisiin. Tilaisuudessa käydään keskustelua puheenvuorojen pohjalta taloyhtiöiden vastuusta, halukkuudesta ja mahdollisuuksista lähteä parantamaan energiatehokkuutta.

TAPAHTUMA

Maunulan Energiatehokkuus  –hankkeen (MET) käynnistämistilaisuus to 1.10.2009 klo 18.00 Maunulan yhteiskoululla. Tilaisuudessa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri esittelee näkemyksiä siitä, miten Helsingin kaupunki vastaa tuleviin haasteisiin. 

Tilaisuus on kaikille avoin.

Paikka: Maunulan yhteiskoulu, Kuusikkotie 3
Aika: torstai 1.10.09 kello 18.00 – 21.00

OHJELMA
Maunulan visio 2020
Arkkitehti Paavo Kaipainen, Maunula-Seura ry

Tavoite 20-20-20 – kuinka Helsinki vastaa haasteeseen
apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri

Kerrostalojen tehokas energiankäyttö
johtaja Turo Eklund, Helsingin Energia

KIMU –hanke (kiinteistöjen ilmastonmuutos)
Tutkija Jyri Nieminen, VTT

Projektin eteneminen taloyhtiöiden näkökulmasta
toimitusjohtaja Mikko Virkamäki, Kotialue Oy
projektinjohtaja Paavo Kykkänen, Kotialue Oy
  
Iltapala