Puu-Maunula herää henkiin netissä

245

Vaikka Revellin suunnittelemia Puu-Maunulan taloja ei enää ole olemassa kuin paperilla, tietotekniikka antaa mahdollisuudet tutustua taloihin netissä. Virtuaalitodellisuuteen keskittynyt SenseTrix Oy rakentaa nettiin virtuaalimallia yhdestä Puu-Maunulan talosta ja asunnosta.

”Idea syntyi kun keskustelimme Kimmo Kampparin kanssa virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksista viime kesänä. Kimmo tekee Helsingin yliopistossa gradua  Maunulan rakentamisesta ja kun kerroin mitä kaikkea yrityksemme tekee, syntyi idea mallintaa taloja ja asuntoja joita ei enää ole olemassa”, SenseTrixin toimitusjohtaja Seppo Laukkanen kertoo.

SenseTrix on kehittänyt SenseTalo konseptia, jossa jokainen voi edullisesti tilata oman talonsa tai asuntonsa virtuaalimallin ja suunnitella esimerkiksi sisustusta jo ennen kuin talo itsessään on valmis. ”Idea on tarjota paljon laajemmat mahdollisuudet tutustua taloonsa tai asuntoonsa ja miettiä erilaisia materiaali ja sisustusratkaisuja. Pelkistä rakennuspiirrustuksista kun voi olla vaikea saada kuvaa miten erilaiset ratkaisut toimivat”, Laukkanen kertoo. Aikaisemmin tällainen mallintaminen on ollut kallista ja siksi vain harvojen käytössä, mutta SenseTrix pyrkii tekemään virtuaalimalleista arkipäivää

”Puu-Maunulan mallintaminen sopii hyvin SenseTalo ideaan, sillä taloja ei enää muuten ole mahdollista nähdä ”livenä”, Laukkanen myhäilee.

Puu-Maunulan taloon on mahdollista käydä tutustumassa 18.9.2009 lähtien eteenpäin. 

Linkki puutalon 3D-malliin (latautuminen 2-4 minuuttia)  ¨

Mallia kehitetään eteenpäin koko syksyn ajan. Tarkennuksia voi lähettää Kimmo Kampparille sähköpostitse osoitteella:

etunimi.sukunimi@helsinki.fi