Maunulan eteläosan kaavaluonnos esillä 26.10.-20.11.

313

Maunulan eteläosan eli 50-luvulla rakennetun Maunulan suojelukaavaa esiteltiin Maunulan yhteiskoululla maanantaina 2.11.2009. Kaupunkisuunnitteluvirastossa jatketaan Maunulan 50-luvun alueen asemakaavamuutoksen valmistelua. Kaavaluonnos ja muu aineisto olivat nähtävillä edellisen kerran keväällä 2007. Sen jälkeen luonnosta on muutettu mielipiteiden perusteella mm. siten, että rakennusten paikkoja on vähennetty.

Esillä on siis luonnos, jota vielä hiotaan. Kaavamääräyksiä, karttamerkintöjä ja selostusta täydennetään ja tarkennetaan. Vanhan Maunulan kaavaluonnoksessa on täydennysrakennuskohteita esitetty Männikkötie 9:ään Alepan taakse ja Töyrytie 2:een 400-vuotissäätiön senioritalojen tontille kerrostaloja ja Koivikkotie 18:n tyhjälle tontille rivitaloa.

Kaavaluonnoksen esittelytilaisuus oli maanantaina 2.11.2009 Maunulan yhteiskoululla. Kaavan valmistelija Sari Ruotsalainen (kuva alla) on tavattavissa kaupunkisuunnitteluvirastossa sopimuksen mukaan.

sari ruotsalainen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Maunulan 1950-luvun alueen kaavamuutosluonnos ja tiivistelmäjuliste ovat nähtävillä  26.10.-20.11.2009: Saunabaarin ikkunassa (Metsäpurontie 25), Maunulan Mediapajalla (Metsäpurontie 19-21), Maunulan kirjastossa (Suursuonlaita 6), kaupunkisuunnitteluvirastossa ja viraston nettisivuilla www.hel.fi/ksv.

Mielipiteet kaavaluonnoksesta pyydetään toimittamaan viimeistään 20.11.2009 kirjallisesti osoitteeseen kaupunkisuunnitteluvirasto, kirjaamo, PL 2100, 00099 Helsingin kaupunki (käyntiosoite: Kansakoulukatu 3), faxilla 310 37378, sähköpostilla kaupunkisuunnittelu(a)hel.fi tai suullisesti kaavan valmistelijalle.

Maunulan eteläosan kaavaluonnos (pdf)

Maunulan eteläosan asemakaavaluonnoksen selostus 

Vanhan Maunulan suojelukaavan esittelytilaisuuden 2.11.2009 kalvot (pdf) 

LISÄÄ TIETOA
Uutinen 13.9.2009: Vanhan Maunulan asemakaavaluonnos on valmistunut 

Vanhan Maunulan arkkitehdit

vanha_maunula_091102_e.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Männikötie 9:ään ehdotetaan uutta kerrostaloa, jonka pohjakerrokseen tulee liiketilaa(kuva yllä).

vanha_maunula_091102_c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koivikkotie 18:n tyhjälle tontille (kuva yllä) ehdotetaan kaksikerroksista rivitaloa. Töyrytie 2:een on ajateltu korkeinta nelikerroksista kerrostaloa (kuvat yllä ja alla)

 

vanha_maunula_091102_d.jpg

Suojelukaavatilaisuudessa maanantaina 2.11.2009 olivat paikalla kaupunkisuunnitteluvirastosta aluearkkitehti Sari Ruotsalainen (keskellä ylhäällä), vuorovaikutusuunnittelija Maija Mattila (oikealla), vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila (keskellä alhaalla) ja liikennesuunnittelija Maija Rekola (vasemmalla).

vanha_maunula_091102_f.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eniten keskustelua tilaisuudessa herätti Töyrytie 2:n lisärakentaminen, pysäköinti, Koivikkotien ja Männikkötien liikenne. Nyt nähtävillä olevasta kaavaluonnoksesta voi jättää mielipiteensä 20.11.2009 mennessä.