Opas niille, jotka retkeilevät esikaupungeissa

223

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja Lähiöprojekti ovat julkaiseet SUB 26 – Esikaupungeissa tapahtuu -kirjan. Kirja on "opas sille, joka retkeilee kaupungissa". Julkaisu liittyy kaupunkisuunnitteluviraston näyttelytila Laiturin esikaupunkeja koskevaan SUB 26 – esikaupungeissa tapahtuu! -näyttelyyn (4.11.-31.12.2009). Oppaassa esitellään muun muassa Maunulaa otsikolla "Asumista keskuspuiston kainalossa".

Oppaassa esitellään 26 kaupunginosaa kantakaupungin ulkopuolelta. Näyttelyn ja kirjan idea syntyi tarpeesta laajentaa Helsingin tuntemusta. Onnistuessaan siinä jokin kaupunginosa voi saada uuden asukkaan, joka aiemmin ei olisi ajatellut muuttavansa juuri sinne.

Maunulaa ja Pirkkolaa esitellään oppaassa yhteensä kahdeksalla sivulla. Kuvituksessa ovat esilläMaunulan  50-luvun rakennukset kuten Männikkötie 5, Koivikkotie ja AsOy Oulunkylän rivitalot, uudet Lampuotilantien pientalot ja Suursuon vanhusten kuntopolku sekä Pirkkolasta ruotsalaistalot ja Pirkkolan plotti. Maunulan esittelyn on kirjoittanut aluearkkitehti Sari Ruotsalainen.

SUB 26 – Esikaupungeissa tapahtuu! -näyttely 4.11.-31.12.2009
Paikka: Näyttelytila Laituri, vanha linja-autoasema, joka on Lasipalatsin takana Kampissa

Nuorten ideat -näyttely 7.-31.12.2009
Palvelukeskus Saubaari ma-pe 8-16
Metsäpurontie 25

LISÄTIETOJA
http://laituri.hel.fi/tapahtumat/