Tietoja Maunulan keskustan suunnittelun aikataulusta

208

Asemakaavan tultua lainvoimaiseksi elokuussa 2009 HOK-Elanto on käynnistänyt Maunulan keskustan liikerakennuksen tilaohjelman ja rakennuslupasuunnittelun edellyttämien lähtötietojen päivittämisen. HOK-Elanto on myös käynnistänyt neuvottelut kiinteistöviraston kanssa tarkemmista hankkeen tontin käyttöön liittyvistä yksityiskohdista sekä kirjaston ja työväenopiston hankkeen vaikutuksista S-marketin hankkeeseen.

HOK-Elannon pyrkii aloittamaan rakennuslupaa ja tarkempaa kustannusarviota varten tarvittavan suunnittelun vielä vuoden 2009 puolella. HOK-Elannon tavoitteena on tehdä rakentamispäätös ja jättää rakennuslupahakemus kevään 2010 aikana.

Lopulliseen hankkeen suunnittelun ja rakentamisen aikatauluun vaikuttavat myös velvoite tarjota tiloja vuokrattavaksi Suursuon ostoskeskus Oy:n nykyisille osakkaille, kaupungin suorittamien katualueiden muutostöiden aikataulu sekä kirjastohankkeen valmiudet tarvittavien lähtötietojen antamiseen.

HOK-Elannon tavoitteena on edetä hankkeessa ripeällä aikataululla, mutta tarkkaa aikataulua valmistumisesta ei siellä vielä pystytä antamaan.

Maunulan kirjaston ja työväenopiston rakennuksen hankesuunnitelma valmistuu joulukuun alussa. Tämän jälkeen suunnitelma menee lausunnolle kulttuurilautakuntaan ja suomenkielisen työväenopiston johtokuntaan. Hankkeen toteutus on ajoitettu talousarviossa vuosille 2012-2013.

LISÄTIETOJA
Kirjaston ja työväenopiston suunnittelusta aluefoorumilla 28.9.2009
Uutinen 25.6.2009: Maunulan keskustan kaavan valitukset hylätty