Kaupunki kerää palautetta palveluverkosta

223

Helsinkiläisten kuuleminen kaupungin palveluista ja palveluverkosta alkaa maanantaina 15. helmikuuta. Kuuleminen tapahtuu pääosin Internetin välityksellä osoitteessa http://palveluverkko.hel.fi, mutta muukin kuin nettipalaute on kaupungille tervetullutta. Materiaali on esillä Maunulan kirjastossa (Suursuonlaita 6), jossa myös voi antaa perinteistä paperista palautetta. Kuuleminen kestää ainoastaan kolme viikkoa ja päättyy 5. maaliskuuta.

Aineistoon voitutustua paitsi netissä myös kaupungintalon ala-aulan Virka Infossa(Pohjoisesplanadi 11-13, avoinna arkisin 9-19 ja viikonloppuisin 11-17) sekä kirjastoissa. Mielipiteitä ja palautetta voi jättää myös kirjallisesti, em. paikoista (sekä myös netistä) löytyvällä palautelomakkeella. Kaupungin tavoite on saada palveluverkon kehittämiseen kaupunkilaisten näkemyksiä ja ideoita.

Kaupunki haluaa lisätä kansalaisten ja päätöksentekijöiden vuorovaikutusta ja parantaa valmistelua.Kaupunkilaisten mielipiteitä kysytään opetuksen, sosiaalitoimen, päivähoidon, terveyskeskuksen, liikunnan, kirjaston, nuorisotoimen ja kulttuurikeskuksen tilojen käytön tehostamisesta ja tilojen yhteiskäytöstä.

Yhtenä aiheena on sähköisten palvelujen kehittäminen. Sivustolla julkaistaan runsaasti tausta-aineistoa palveluverkosta ja senuudistamistarpeista. Palaute ja keskustelu liitetään palveluverkkoa koskevan päätöksenteon materiaaliksi. Keskusteluun osallistuminen edellyttää kirjautumista palveluun, mutta mielipiteitä pääsee lukemaan kirjautumatta. Palautetta voi antaa netissä myös siten, ettei se tule julkisesti nähtäville. Sivuja toimitetaan normaaliin tapaan, eli esimerkiksi lainvastaiset viestit poistetaan.

Kaupungin edustajat antavat sivustolla lisätietoja ja vastaavat kysymyksiin. Sivusto on toteutettu suomeksi ja ruotsiksi. Kuulemisen toteutuksesta vastaavat kaupungin hallintokeskuksen sekätalous- ja suunnittelukeskuksen viestintä.

Yhteyshenkilöt
viestintäpäällikkö Sirpa Jyrkänne (gsm 040 3347054), talous-ja suunnittelukeskus 
verkkoviestintäpäällikkö Ari Tammi (gsm 040353 7228), hallintokeskus

LISÄTIETOJA
http://palveluverkko.hel.fi 

Uutinen 28.1.2010: Asukkailta kysytään palveluverkon kehittämisestä