Design-pääkaupunkivuoden ideoinnin tuloksia netissä

237

Kaupunkilaisia, yrityksiä ja yhteisöjä kannustetaan mukaan design-pääkaupunki 2012 tapahtumien ideointiin. Varsinainen ideointipäivä oli lauantaina 22. toukokuuta, mutta jatkossa myös verkossa voi kertoa ajatuksensa. Maunulan tilaisuus oli lauantaina 22.5. klo 14-16 Maunulan Mediapajalla. Ideoinnin tulokset on jo nähtävillä netissä, ks. WDC 2010 sivusto.

Ideointipäivänä pohdittiin etenkin sitä, mitä odotuksia ja toiveita World Design Capital Helsinki 2012 herättää ja mitä mahdollisuuksia ja ideoita designvuosi voisi tuoda.

"Miten voisimme tuona vuonna eri tavoin kehittää, edistää ja parantaa jokapäiväistä elämäämme? Meille design on ihmislähtöistä ja avointa toimintaa, ja siksi pyydämme nyt kaupunkilaisilta ideoita vuoden toteutukseen", sanoo World Design Capital Helsinki 2012 -työtä johtava Pekka Timonen.

Timosen mukaan vuosi 2012 voi antaa meille avaimia uusiin verkostoihin, wdc_2012_220510_pysty.jpgsuunnitteluosaamiseen, osaamisemme esittelyyn, kansainväliseen yhteistyöhön ja yllättävään menestykseen. "Onnistumme, kun World Design Capital Helsinki 2012 on avoimesti meidän kaikkien yhteinen ja samalla oma asia".

Lauantaina 22.5. järjestettävissä tilaisuuksissa ideointiin voi osallistua keskustelemalla tai jättämällä ideansa kirjallisesti. Jokaisessa keskustelussa on läsnä World Design Capital -opas, joka kirjaa ajatukset ylös.

Keskustelut ja ideat ovat nähtävissä hankkeen nettisivuilla 17. toukokuuta lähtien.

WDC Helsinki 2012 -ideoita kerätään myös WDC Helsinki 2012 -hankkeen verkkosivuilla 17.–31.5. välisenä aikana.

Maunulan Mediapajan 22.5. klo 14-16 tilaisuuden tuloksia ovat muun muassa nämä ideat:
Wanha Maunula  
Joukkoliikenneverkon ja palvelusolmujen navigaattori  
Näköalapaikat
WDC 2012 siivous
  
Maunulan WDC 2012 vuosi   

Design pääkaupunkivuoteen liittyvän idean voi syöttää nettiin TÄÄLTÄ toukokuun aikana

www.wdchelsinki2012.fi 

LISÄTIETOJA
Uutinen 12.12.2009: Design luo parempaa elinympäristöä  
Uutinen 23.8.2009: Helsingistä vuoden 2012 muotoilupääkaupunki? 

designcc.jpg