Kokki Sami Garam kokkaa ja opettaa

609
Kokki Sami Garam kokkaa ja opettaa ti 18.5. klo 18.00 Saunabaarilla, miten energiaa voi säästää arjessa. Kaikki tervetulleita! Iltapala.
MET -projektin kehittämän toimintamallin mukaan energian säästö kannattaa jakaa kolmeen ryhmään. Tärkein niistä on asukkaiden käyttäytyminen, koska sillä voidaan säästää energiaa nopeasti, tehokkaasti ja käytännössä ilman kustannuksia. Asukkaiden tulee vain oppia, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota tavallisissa arjen tuohuissa.

MET -projekti järjestää kaikille Maunulan asukkaille tarkoitetun tilaisuuden, jossa opitaan rennossa ilmapiirissä uudenlaista ajattelua ja uusia käytännön keinoja. Arjen energiatehokkuuden parantamisen tulee hauskaa, helppoa ja taloudellista. Tilaisuuden pääesiintyjä on TV:stä tuttu kokki Sami Garam, joka on omassa työssään erikoistunut energiatehokkuuden ja ilmastovaikutuksen huomioonottamiseen ruoanlaitossa. Olet tervetullut kuulemaan ja maistamaan Samin tuotoksia! Ota ystäväsi mukaan, niin voitte jutella tilaisuuden jälkeen Samin ideoista ja niiden soveltamisesta omassa kotitaloudessanne. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan kaksi lyhyttä esitystä yleisestä energiansäästöstä kotona ja yksi tulevaisuuden kotia kuvaileva esitys.

Ne kaksi muuta energian säästö kokonaisuutta ovat taloyhtiön huollon ja säädön tarkentaminen sekä peruskorjausten yhteydessä suoritettavat isommat energiainvestoinnit. Huollolla ja säädöllä voidaan usein säästää helposti 10 – 15 % lämpö, energia ja vesikustannuksista. Jos taloyhtiön vuosikustannus on niistä 20 000 €, on säästö joka vuosi vuodessa 2000 – 3000 €! Kannattaa siis pitää säädöt kohdallaan ja varmistaa, että talo toimii niin kuin sen pitää! Peruskorjausten yhteydessä tulee AINA pohtia, mitä energiatehokkuuden kannalta kannattavia toimenpiteitä tulee tehdä samalla. Näin taloyhtiö voi myös säästää pitkän pennin ja olla samalla mukana ilmastotalkoissa.

Maunulan energiatehokkuus -projekti (MET -projekti) on toiminut nyt Maunulassa 8 kuukautta. Projektin tavoitteena on parantaa koko Maunulan energiatehokkuutta (erityisesti asunto-osakeyhtiöiden kiinteistöt ja huoneeistot) ja kehittää alueellinen toimintamalli, jota voidaan soveltaa millä tahansa asuinalueella Suomessa. MET -projekti on suora jatko Maunulan aluelliselle putkiremontti -projektille (MAP -projekti). MET -projektissa on kehitetty ketterä malli, jonka avulla asuinalueen asunto-osakeyhtiöt voivat kartoittaa lähtötilanteensa ja tehdä pitkäjänteisen suunnitelman helposti toteutavista ja taloudellisesti kannattavista toimenpiteistä. Aktiivisesti mukana MET -toiminnassa on 17 Maunulan taloyhtiötä. Onko oma taloyhtiösi mukana?

Kun kaikki Maunulan asukkaat ja taloyhtiöt ottavat huomioon energiatehokkuuden parantamisen, koko Maunulan energian kulutus vähenee mitattavasti. MET -projekti seuraa koko Maunulan ja jokaisen taloyhtiön energiankulutusta Helsingin Energian tietojärjestelmän kautta. Tavoitteena on tietenkin, että Maunulan on Suomen paras asuinalue energiatehokkuden parantamisessa! Lisätietoja tilaisuudesta ja MET -projektista voit kysyä Mikko Virkamäeltä p 050 5937282 tai mikko.virkamaki@kotialue.fi

Asukastalo Saunabaarilla on tiistaina 18.5.2010 kello 18:00 – 21:00 tilaisuus arjen energiatehokkuudesta. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hiilijalanjälkensä pienentämisestä. Tule keskustelemaan ja kyselemään aiheesta!


Tilaisuuden ohjelma:

Hiilijalanjälki ruoanlaitossa;
kokki Sami Garam

Käyttötavat näkyviksi – energiansäästö yhteiseksi hankkeeksi;
tutkimusprofessori Eva Heiskanen, Kuluttajatutkimuskeskus

Energian järkevä käyttö kotona;
energianeuvoja Eva Spiegel, Helsingin Energia

Energiatehokas tulevaisuuden koti;
Annakaisa Häyrynen, Elisa Oyj

Iltapala

Tervetuloa!

Tilaisuuden ilmoitus tapahtumakalenterissa