Yhteisö- ja taidetelevisiokäytäntöjä kahdesta kaupungista

347

Keskiviikkona 19.5. klo 18-20 Liverpoolin Tenantspin ja Helsingin M2HZ esittäytyvät Vapaamuotoinen "maaottelu" – yhteisö- ja taidetelevision käytäntöjä kahdesta kaupungista, Katseluja ja tarjoilua. Osoite: Hämeentie 28, m-cult. Tervetuloa!

Liverpoolissa toimiva Tenantspin on luonut menestyksellä uutta kaupunkikulttuuria, jossa asukkaiden omaa mediatuotantoa on synnytetty yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Uraauurtava lähiötelevisio aloitti lähetykset netissä jo 1999, reilut viisi vuotta ennen YouTubea. Taustaorganisaationa on Liverpoolin FACT, Foundation for Art and Technology.

Tenantspinin "valtiovierailu" Helsingin Kontulaan liittyy syksyllä järjestettävään Media Facades 2010-festivaaliin. Tenantspin vetää 19-23.5. Kontupisteessä asukkaiden kanssa työpajan, jossa aiheena on tavallisuus – asukkaiden käsitykset itsestään ja toisista. Samasta aiheesta paja järjestetään myös Liverpoolissa ja tulokset saavat ensi-iltansa Media Facades -ohjelmistossa Taiteiden yönä 27.8.

Tenantspin-työpajan järjestävät m-cult ja FACT yhteistyössä HIAP ry:n, Kontupisteen ja Kontulan Symppiksen kanssa.

Delegaatioon kuuluvat taiteilija Alex Harrison, FACTin yhteisö-ohjelman vetäjä Laura Yates sekä Anfield/Breckfield-asukkaat Lucy Gonzalez ja Ian McNeill. 

Tapahtuman isännöi avoin kaupunkitelevisio M2HZ.

Osoite: Hämeentie 28, m-cult. Tervetuloa!