Saunabaarin Unicef-nukkekampanja onnistui yli odotusten

301

UNICEF voi hankkia 20 eurolla elintärkeät rokotukset yhdelle lapselle kuutta tappavaa tautia vastaan. Asukastalo Saunabaarissa toteutetussa UNICEF-nukkekampanjassa tehtiin 22 upeaa nukkea ja kampanja tuotti Unicefille 556 euroa. Sillä rahalla saa 28 lasta rokotuksen.

Nukkekampanja Suomessa alkoi Oulusta, sen ollessa UNICEF-kaupunki vuonna 2002. Saunabaarin edelliset nukkekampanjat olivat vuosina 2008 ja 2009. Kahdella edellisellä kerralla saimme kerättyä rahaa yhteensä noin 42 lapsen rokotteisiin. UNICEF voi hankkia 20 eurolla elintärkeät rokotukset yhdelle lapselle kuutta tappavaa tautia vastaan (jäykkäkouristus, tuhkarokko, hinkuyskä, polio, tuberkuloosi, kurkkumätä).

Tämän vuoden nukkekampanjaan tehtiin 22 upeaa nukkea. Kampanja tuotti Unicefille 556 euroa ja sillä rahalla saa 28 lasta rokotuksen. Lämpimät kiitokset kuuluvat kaikille nukkejen tekemiseen osallistuneille. Erityisesti kiitokset Helly Aallolle, Helena Niemelle ja Salla-Tuulia Syrjäselle, jotka tekivät suururakan nukkejen toteutuksessa. Haluan kiittää myös "huutamiseen" osallistuneita henkilöitä.

Nukkekampanjan idea on lähtöisin Italiasta ja nykyisin nukkeja tehdään seitsemässä Euroopan maassa.

Aino Timonen
Kädentaidon ohjaaja

Lähteet: