Jokeri vie Espoon Cinéen 20.–29.8.2010

348

Espoo Ciné järjestetään 20.–29. elokuuta 2010 jo 21. kerran. Festivaalin ohjelmiston rungon muodostaa uusin eurooppalainen draamaelokuva. Tämän vuoden ohjelmistossa erityisen vahvana ovat esillä ranskalaiset elokuvat. Festivaalin avajaiselokuvana esitetään Fatih Akınin uutuus Soul Kitchen. Elokuvien esityspaikkoina ovat Kino Tapiola, Espoon kulttuurikeskus ja Bio Rex Sello.

Viime vuonna kymmenpäiväiseksi kasvanut Espoo Ciné käynnistyy vastauusitussa Kino Tapiola -elokuvateatterissa ja laajenee ensimmäisen viikonlopun jälkeen Espoon kulttuurikeskukseen sekä Leppävaaran Bio Rex Selloon. Kaikkiaan festivaalin ohjelmistossa tullaan näkemään noin sata elokuvaa.

Festivaalin ohjelmiston rungon muodostaa uusin eurooppalainen draamaelokuva. Tämän vuoden ohjelmistossa erityisen vahvana ovat esillä ranskalaiset elokuvat. Sarjassa esitetään mm. François Ozonin tuorein, viimeisillään raskaana olevan Isabelle Carrén tähdittämä Le Refuge (The Refuge), Sébastien Lifshitzin kesää ja nuoruutta hehkuva Plein sud (Going South) ja Bruno Dumont’n Hadewijch, psykologinen kuvaus fanaattisesta uskosta. 

Eniten keskustelua herättäneistä ranskalaiselokuvista on Emmanuelle Bercot’n ohjaama Mes chères études (Student Services), joka perustuu muutaman vuoden takaiseen nimimerkillä "Laura D." julkaistuun, omaelämäkerralliseen teokseen, jonka päähenkilö on opintojaan prostituutiolla rahoittamaan päätyvä opiskelijatyttö.

Suoraan Cannesista ohjelmistoon on varmistunut jo Olivier Assayas’n eeppinen Carlos, jonka aiheena on viime vuosisadan kuuluisin terroristi, legendaarinen Shakaali sekä Woody Allenin uunituore You Will Meet a Tall Dark Stranger.

Tänä vuonna Espoo Ciné aloittaa yhteistyön myös Espoon modernin taiteen museo EMMAn kanssa. Yhteistyönä järjestettävä EMMAn tiloissa järjestettävä Expo Ciné -näyttely luo katsauksen digitaalisen elokuvan uusiin tuuliin. Perinteisenä ilmaisena ulkoilmaelokuvana esitetään tänä vuonna U2:n Suomen keikkojen jatkeeksi Phil Joanou konserttielokuva U2: Rattle and Hum.

LISÄTIETOJA
Espoon Cinén sivut  
Ohjelmisto 

Miten pääseet Jokerilla Espoon Cinéen ja takaisin Maunulaan?