Näyttely: Veranta kuin timantti 6.-29.8.

330

Maunulalaisella taiteilija Marja Nurmisella on näyttely MUU galleriassa 6.-29.8.2010. Lisäksi Taiteiden yönä pe 27.8. klo 17-19 on MUU galleriassa keskustelutilaisuus "Mitä ihmettä taiteilija tekee residenssissä?" Kysymykseen antavat oman vastauksensa kuvataiteilijat Carolus Enckell, Juhana Moisander, Anna Retulainen ja  Marja Nurminen.

Ahvenanmaalta otan mukaani aamu-uinnin jälkeisen tunteen, myös tärkeän tunteen siitä etten halua olla yksin, uusien ihmisten kohtaamisen tärkeyden, avoimuuden elämälle, tunteen siitä, kuinka mukavaa oli maalata, auringon, meren, verannat kuin timantit, värit, metsämansikat ja pekaanipähkinäpiirakan maun.

Näin kirjoitin postikorttiini 31.7.2009 kun lähdin Eckerön posti- ja tullitalosta kuukauden kestävän taiteilijaresidenssin loputtua. Tyhjän kortin sain läksiäilahjaksi Mercedes Urbano-Winguistiltä, jonka kanssa menimme vielä syömään illallista ÅSS Paviljongeniin Maarianhaminaan ennen laivan lähtöä Helsinkiin.

Mercedes oli laittanut siihen postimerkin valmiiksi. Kirjoitettuani korttiin osoitteeni, annoin kortin Mercedekselle ja hän lähetti sen minulle Eckeröstä, jolla on oma postileima, onhan se osa Suurta postitietä Turun ja Tukholman välillä.

Kun kortti muutaman viikon kuluttua kolahti postiluukustani olin jo unohtanut, mitä olin luvannut ottaa mukaani. Kiinnitin postikortin jääkaappini seinään, ja olen ollut viimeisen vuoden aikana useammin Ahvenanmaalla kuin voisi uskoa.

Keveitä kesämuistoja tarvitaan, jotta raskas talvi taittuisi. Tervetuloa katsomaan, mikä mielestäni on iloista, kesäistä ja kepeää – ja syvällistä.

MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33
Avoinna ti – pe  klo 12-17 ja la – su klo 12-16