Maunulan kirkko juhlii 30-vuotissyntymäpäiväänsä

284

On kulunut 30 vuotta siitä, kun Maunulan kirkko vihittiin käyttöön mikkelinpäivänä 5.10. 1980. Tänä syksynä juhlimme 30-vuotiasta kirkkoa monine tapahtumineen.

Juhlaviikko alkaa mikkelinpäivänä 3.10 klo 12 lasten ja perheiden Mukulamessulla, johon kutsutaan erityisesti myös kaikki 4-vuotiaat perheineen. Musiikista vastaa Käpylän alakoulun oppilasryhmä ja soitinryhmä op. Liisa Tiensuun johdolla. Nähtävillä myös seurakunnan ja Maunulan leikkipuiston päivä- ja iltapäiväkerholaisten  tekemiä savienkeleitä.

Maunulan kirkon juhlamessua vietetään sunnuntaina 10.10 klo 12, jonka jälkeen juhlakahvit seurakuntasalissa. Mukana messussa on Maunulan entinen kanttori Paavo Haapiainen Asikkalasta kuoronsa ja puhallinyhtyeensä kanssa. Messussa saarnaa kirkkoherra Heikki K. Järvinen.

Yhteistä riemullista musiikkijuhlaa vietetään samana päivänä klo 16 teemalla ”Suuruuttasi taivaat soivat”, jolloin kaikki pääsevät mukaan laulamaan yhdessä kuorojen ja soitinryhmien kanssa. Musiikkiohjelmaa toteuttamassa juhlassa on Maunulan ja Oulunkylän entisiä ja nykyisiä kanttoreita kuoroineen, kuten Marjukka Andersson, Jukka Ahokas, Paavo Haapiainen. Katja Mäkiö, Maija Pesonen- Kareinen, Adoramus-lauluyhtye- ja soitinyhtye, Asikkalan kirkkokuoro ja puhallinyhtye, CSN- kuoro, Maunulan kirkon musiikkiryhmä sekä Paavo Untamala, laulu. Juhlapuheen pitää professori Seikko Eskola ja muistoja kirkon 30-vuotiselta taipaleelta kertoo rovasti Kyllikki Jarmala.
Nähtävillä on myös rovasti Liisa Järvisen on koostama valokuvanäyttely kirkon aulassa. sekä  Maunulan ala-asteen oppilaiden taidekilpailun satoa. Oppilaat osallistuvat  ”Maunulan kirkko”- aiheiseen taidekilpailuun, jonka organisoijana on nuorisotyönohjaaja Mirja Kietäväinen;tulosten julkistaminen ja palkintojen jako musiikkijuhlan yhteydessä.

On ollut ilo olla mukana Maunulan kirkon musiikkitoiminnassa vuosien aikana jo vuodesta 1989 lähtien. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja kirkolla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Maunulan kirkon musiikkiryhmä toimii keskiviikkoiltaisin kirkolla klo 18.30 alkaen ja lasten ja perheiden muskarityyppiset ryhmät torstaiaamuisin kirkolla 16.9. alkaen.

Naistenpäivää vietetään lauantaina 30.10. kirkolla, pophenkistä musiikillista messua su 7.11. klo 18  ja  perinteistä iloista isänpäivän Meidän messua  su 14.11. klo 12, jossa mukana Maunulan ala-asteen oppilaita laulamassa ja soittamassa.

”Harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt ja rukoilkaa  sen puolesta Herraa, sillä menestys on teidän menestyksenne” (Jer. 29:7) (muistolause  Maunulan kirkon vihkiäisohjelmasta 5.10.1980)

Kanttori Maija Pesonen- Kareinen