Pasilan ratapihaa puretaan Keski-Pasilan tieltä

280

Vanhojen junaraiteiden purku ja autojunien lastaustoimintojen siirtyminen Töölönlahdelta Pasilaan aloittaa uuden Keski-Pasilan rakentamisen.  Kilpailu koko Pasilan yhdistävän keskustakorttelin suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi alkaa vuoden 2011 alussa.

Ratapihan muutostyöt tekevät tilaa uudelle Keski-Pasilalan työpaikka- ja asuinalueelle. Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin järjestämä suunnittelu- ja toteutuskilpailu Keski-Pasilan keskustakorttelista alkaa vuoden 2011 alussa.

Kilpailuaika ilmoittautumisvaiheineen, neuvotteluineen ja tarjousvaiheineen kestää noin kaksi vuotta. Kilpailun arvioidaan olevan ratkaistu ja alueen toteuttaja valittu vuoden 2013 alkuun mennessä. Tavoitteena on, että alueella on lainvoimainen asemakaava vuonna 2015.

Kilpailun ratkettua on vuorossa Pasilan sillan ja Veturitallien välisen tornialueen sekä ratapihan länsireunan asuinkortteleiden kaavoitus ja rakentaminen. Asuntoja Keski-Pasilaan arvioidaan tulevan noin 3 000:lle ja työpaikkoja noin 10 000:lle kaupunkilaiselle. Tarjonta vaihtelee pilvenpiirtäjämäisistä tornitaloista perinteiseen perheasumiseen Pasilankadun varressa.

Keski-Pasilan rakentaminen vaikuttaa Maunulan asemaan kaupunkirakenteessa. Keski-Pasilan rakentamisen myötä Helsingin keskusta siirtyy lähemmäksi Maunulaa.

LISÄTIETOJA
Pasilan kehittämissivusto 

Kuva: Keski-Pasilan ratapihaa on raivattu rakentamisen tieltä

pasila_ratapiha_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Raivaustyö alkaa olla loppusuoralla

pasila_ratapiha_2.jpg