Ryhmäkorjauksen suunnittelu käynnistyi

386

Maunulan ryhmäkorjaushankkeen suunnittelusopimukset on tehty. RK-toimikunta kokoontui 21.9.2010 seurantakokoukseen, jossa todettiin suunnittelusopimukset tehdyiksi ja käytiin läpi hankkeen suunnitteluaikataulua. Tilaisuudessa esitteli arkkitehti Teppo Pietarinen P & R arkkitehtien toimintaa ja suunnittelua.

Ryhmäkorjaushankkeen suunnitteluvaiheessa on mukana kuusi taloyhtiötä: AsOy Säästölaita (Suursuontie 12), AsOy RM-talo 62 (Suursuontie 10), AsOy Pakilantie 15, AsOy Pakinlantie 50, AsOy Metsäpurontie 16 ja AsOy Haavikkotie 15-17. Lisäksi ryhmäkorjaushankkeessa on mukana AsOy Säästötuki (Suursuonlaita 2), joka on jo urakkavaiheessa. Ryhmäkorjaustoimikunta totesi AsOy Männikkötie 5:n eron ryhmäkorjaushankkeesta.

Ryhmäkorjaushankkeen tavoitteena on toteuttaa putkiremontti edullisemmin kuin, jos taloyhtiö tekisi putkiremontin yksin. Tapiolassa on päästy n. 15 % säästöihin urakassa. Urakkavaiheen kustannukset ovat noin 90-92 % koko hankkeen kustannuksista.

Ryhmäkorjaushankkeessa säästöt saadaan urakointivaiheessa työmaan perustamiskustannuksissa, alihankintojen ja materiaalien kilpailutuksessa sekä työntekijöiden oppimisessa ja siitä aiheutuvasta työn tehostumisesta. Ryhmäkorjaushankkeessa käytetään projektinjohtourakointia, jossa urakan kustannustavoitteen alittava säästö jaetaan puoliksi taloyhtiöiden ja urakoitsijan kesken. Laadukkaalla  suunnittelulla vähennetään sähläystä ja laatuvirheitä urakointivaiheessa.

Lisätietoja
Eino Rantala, ryhmäkorjaustoimikunnan pj.
puh. 0400-410 835
etunimi.sukunimi at ekosto.fi 

LISÄTIETOJA
Maunulan ryhmäkorjaushanke

Uutinen/Tapiolan lähiseudun asiakaslehti 4.5.2010: Ryhmäkorjauksilla säästöjä 

Kuva: Arkkitehti Teppo Pietarinen P & R arkkitehdeistä

suunnittelija_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Projektinjohtaja Juuso Hämäläinen Valvontakonsulteista ja arkkitehti Teppo Pietarinen edessään pino suunnittelusopimuksia

suunnittelija_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: RK-toimikunnan jäseniä. Pöydän päässä toimikunnan puheenjohtaja Eino Rantala

suunnittelija_2.jpg