Jaana Närö Helsingin kaupungin asunnot Oy:n toimitusjohtajaksi

496

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n hallitus on päättänyt nimittää OTK Jaana Närön yhtiön toimitusjohtajaksi 1.3.2011 alkaen. Helsingin kaupungin omistamat 21 aravakiinteistöyhtiötä mukaan lukien KOy Maunulan Asunnot fuusioidaan 1.1.2012 kaupungin perustamaan ja omistamaan osakeyhtiöön.

Fuusioitavien kiinteistöyhtiöiden tilalle perustetaan 21 alueyhtiötä. Ne tulevat vastamaan toimialueensa isännöinti-, huolto-, peruskorjaus- ja vuokralaistoiminnasta Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka Oy) ohjauksessa. Uuden osakeyhtiön hallinnoitavana on noin 43 000 aravavuokra-asuntoa, joiden pinta-ala on noin 2,5 miljoonaa neliömetriä.

Jaana Näröllä on yli kahdenkymmenen vuoden monipuolinen kokemus kiinteistö-, rakennuttamis- ja vuokra-asuntoalalta. Närö siirtyy uuteen tehtäväänsä Helsingin seurakuntayhtymästä, jossa hän on toiminut kiinteistökehityspäällikkönä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Sato Oyj:ssä ja Salpa Oy:ssä johtamis- ja kehittämistehtävissä.

Asuinkiinteistöalan toimintaprosessit, aravalainsäädäntö ja aravarahoitus ovat Jaana Närölle tuttuja myös luottamustehtävien kautta. Hänellä on kokemusta asumisen kehittämisestä muun muassa Helsingin asuntotuotantotoimikunnan ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenenä.

LISÄTIETOJA
Uutinen 20.10.2008: Tietoa senioritaloista, hissirakentamisesta ja elämänkaarikorttelista