WDC-hankkeiden käsittely käynnissä

323

WDC Helsinki 2012 kiittää kaikista ohjelmaehdotuksista – niitä tuli paljon, enemmän kuin uskalsimme toivoa. Kiitos ehdotuksestasi, kiitos siitä että tutustuit strategiaamme ja pohdit, mitä voisit designpääkaupunkivuoden innoittamana tehdä.

11.2.2011 mennessä ohjelmaehdotuksia tuli yli tuhat. WDC Helsinki2012 johtaja Pekka Timonen totesi tuolloin tiedotteessa: "Tämä on mahtavaa!" ja saman tunteen jakavat paitsi koko WDC Helsinki 2012 toimisto niin myös taustayhteisöt.

Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä. Ehdotukset halutaan arvioida ja käsitellä huolellisesti, löytää uusia yhteyksiä, synergioita ja mahdollisuuksia. Kaikkiin hakemuksen jättäneisiin ollaan yhteydessä
kevään aikana.

Kriteerit ohjelmaehdotuksille ovat luonnollisesti samat kuin ennenkin. Painopisteitä ovat WDC Helsinki 2012 pääteemat: avoin kaupunki, designin hyödyntäminen, globaali vastuu sekä sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen kasvu. Lisäksi painotamme paikallista ja/tai kansainvälistä vaikuttavuutta, omaleimaisuutta ja kestävän kehityksen huomioimista toteutuksessa.

Ohjelmavalintoja tehtäessä pohditaan myös kokonaisuutta, kohderyhmiä sekä projektien ajallista ja maantieteellistä sijoittumista. 
 

ITSENÄISESTI ETEENPÄIN

Vaikka käsittely WDC Helsinki 2012 toimistolla olisikin kesken, projektia voi ja kannattaa viedä eteenpäin. Projektin edistämisessä esimerkiksi rahoituksen selvitys ja kumppanien etsintä on joka tapauksessa arvokasta toimintaa: vaikka ehdotus päätyisi osaksi virallista ohjelmaa, WDC Helsinki 2012 ei voi yhtäkään projektia kokonaisuudessaan rahoittaa.

Rahoitusta ja kumppaneja kannattaa hakea myös muita reittejä. Omalle projektille voi hakea kumppaneita – kumppanit ovat avuksi oli projekti mukana virallisessa WDC Helsinki 2012 ohjelmassa tai ei.

TUNNUS KÄYTTÖÖN SOPIMUKSELLA

WDC Helsinki 2012 tunnusta voi käyttää vasta kun projektista on tehty kirjallinen sopimus

LISÄTIEOTOJA
Maunula-Seuran WDC 2012-idean kehittely