Mitä Pirjon krouvin tilalle?

1386

HOK-Elannon omistama ravintola Pirjon krouvi lopettaa 31.3.2011 toimintansa. HOK-Elannon mukaan huonokuntoista rakennusta ei kannata korjata ja se on luopumassa rakennuksesta. Tontin omistaa Helsingin kaupunki. Paikka on alueen keskeinen solmukohta. Tontin tulevasta käytöstä ei ole päätetty. Mitä mielestäsi Pirjon krouvin talolle ja tontille pitäisi tehdä?

Pirjon krouvin talo on rakennettu vuonna 1956. Tontin koko on 1186 m2 ja käytetty rakennusoikeus 472 k-m2. Katutason liiketilan koko on noin 220 m2. Rakennuksen yläkerrassa on asuntoja ja kellarikerroksessa teknistä tilaa ja varastoja. Rakennuksen kellarissa on kosteusvaurioita.

Rakennus sijaitsee keskeisessä solmukohdassa Pakilantien ja Pirjontien risteyksessä Jokerilinjan pysäkin vieressä. Kaupungin omistama tontti sijaitsee kaupunkisuunnitteluviraston Esikaupunkien renessanssi –hankkeen vaikutusalueella. Esikaupunkien renessanssi -hankkeessa on tarkoitus kehittää Jokeri-linjan vaikutusalueen maankäytön intensiteettiä sekä väylien solmukohtia.

Kerro mielipiteesi Pirjon krouvin rakennuksen ja tontin tulevaisuudesta!

LISÄTIETOJA
Kaupunkisuunnitteluviraston Esikaupunkien renessanssi -hanke

KUVA: Osa rakennusviraston katusuunnitelmasta, Pirjontien ja Pakilantien risteys

pirjonkrouvi_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
KUVA: Pirjon krouvi kuvattuna Pakilantieltä

pirjonkrouvi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUVA: Pirjon krouvin talo kuvattuna Pirjontieltä

pirjonkrouvi_2.jpg