Pirjon krouvin viimeinen ilta torstaina 31.3.

500

Pirjon krouvi lopettaa torstaina 31.3.2011. HOK-Elanto on ilmoittanut, että rakennus on huonokuntoinen ja toiminnan jatkaminen vaatisi  huomattavia korjauksia. HOK-Elannolla on tontista kaupungin kanssa pitkäaikainen maanvuokrasopimus, joka päättyy vuoden 2040 lopussa. HOK Elannon tähtäimessä rakennuksen purkaminen ja yritys on esittänyt kiinteistövirastolle vuokrasopimuksen keskeyttämistä.

Kaupungin puolelta ei ole vielä kehitelty mitään uusia suunnitelmia, koska tontin vuokrasopimus on voimassa. Mikäli tontille mietitään uusia kaavaratkaisuja, niin asiaa joudutaan miettimään normaalin kaavoitusmenettelyn kautta.

Pirjon krouvin talo on rakennettu vuonna 1956. Tontin koko on 1186 m2 ja käytetty rakennusoikeus 472 k-m2. Katutason liiketilan koko on noin 220 m2. Rakennuksen yläkerrassa on asuntoja ja kellarikerroksessa teknistä tilaa ja varastoja. Rakennuksen kellarissa on kosteusvaurioita.

Asukkaiden ja muiden alueen osapuolten kannattaisi nyt aloittaa tontin käytön vaihtoehtojen hahmottelu. Pitäisikö Maunulan asukasaktiivisuus saada taas liikkeelle ja olisivatko World Design Capital 2012 vuosi tai Esikaupunkien renessanssi -hanke "mahdollisuuksia" ideoiden kehittelylle?

KUVA: Pirjon krouvi Pakilantieltä

pirjonkrouvi.jpg

KUVA Pirjon krouvi Pirjontieltä päin

pirjonkrouvi_2.jpg