400-vuotiskotisäätiön asuintalot

754

Jalopähkinäpuita

Helsingin kaupungin 400-vuotiskotisäätiö järjesti 1951 suunnittelukilpailun Maunulan ja Munkkiniemen vuokrataloja varten. Maunulan suunnittelukilpailun voittivat arkkitehdit Aino Kallio-Ericsson ja Veikko Malmio.

Vuonna 1953 valmistuneet lamellitalot on sijoitettu U-muotoiseen sommitelmaan etelään avautuvan pihan äärelle. Niihin liittyy matala katoskäytävä ja kerhotila.  1960-luvulla rakennettu ja 1995 parvekkeilla varustettu lisärakennus on sijoitettu Töyrytien varrelle, joten Koivikkotien puolelle jää pieni puisto kallioineen ja oleskelutiloineen.

Vuokra-asuntoa voi hakea jos on yli 65-vuotias, ollut yhtämittaisesti helsinkiläinen yli 20 vuotta ja tietyt tulo- ja varallisuusrajat täyttyvät.

Lisätietoja 400-vuotiskoti

pk 400v lehtikuusi lisakuva sp

 pk 400v omenat liskuva sp

Pihapiirin istutuksissa on myös lehtikuusia ja omenapuita.

 

Iso kuva: Heidi Gabrielsson
Lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde