Saunabaari

2246

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saunabaari (Metsäpurontie 25) on Kansanasuntojen kiinteistöihin kuuluva entinen yleinen sauna. ”Sahalaitainen” katto ovat nähtävissä entisessä komeudessaan Maunulasalissa.

Arkkitehti Viljo Revellin 1951 suunnittelma rakennus palveli aikanaan nimensä mukaisesti yhteissaunana 500 kylpijälle iltaa kohti. Tuosta ajasta kertovat julkisivun suuret SAUNA -kirjaimet, jotka palautettiin paikalleen helmikuussa 2007. Toisessa eli saunakerroksessa sijaitsivat myös kahvila sekä pieni kampaamo, katutasossa liiketilat, muun muassa Elannon leipäkauppa.

Lähes kuutiomaisessa rakennuksessa on kaksilappeinen pulpettikatto ja kolme alunperin saunoihin ja pesulaan liittynyttä piippua. Saunan sisustuksen suunnitteli sisustusarkkitehti Antti Nurmesniemi.

Ennen nykyisiä liikennejärjestelyjä rekat ajoivat Männikkötietä, ja rekkakuskit pysähtyivät mielellään saunomaan Saunabaarissa, minkä jälkeen olut maistui kahvilassa. Rekkakuskien maailma sekä kiehtoi että pelotti monia Maunulan lapsia.

Asukastalo Saunabaari

Nykyisin yläkerros on taas asukkaiden käytössä Asukastalona. Talossa on juhla- ja kokoustilat, harrastustiloja sekä asukaskahvila. Kahvila on avoinna arkisin klo 9-15. 

Maunulan Mediapaja sijaitsee rakennuksen alakerrassa.

lk otto automaatti sp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saunabaarin seinässä on pankkiautomaatti asukkaiden aktiivisen toiminnan ansiosta. Nosta sinäkin automaatista käteistä kahvirahaa ja auta samalla asukkaille tärkeän automaatin säilymistä!!

saunabaarti harmaapoppeli sp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saunabaarin päädyssä on huomattavan kookas harmaapoppeli.

 

Iso kuva: Heidi Gabrielsson, lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde