Vie vanhus ulos!

457

Ikäinstituutti ja Voimaa vanhuuteen -ohjelma haastavat iäkkäiden parissa toimivat yhteisöt ja yksityiset henkilöt ulkoilemaan vanhusten kanssa. Vie vanhus ulos -kampanjalla edistetään niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua päästäkseen ulos. Kampanja alkaa 19.4.2011 ja huipentuu Valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään, jota vietetään 6.10.2011. Haastekampanjan on käynnistänyt Ikäinstituutti ja sen taustalla oleva Kuntokallio-Säätiö, joka viettää parhaillaan 40-vuotisjuhlavuottaan.

Toivomme, että välittäisitte tietoa kampanjasta omia viestintäkanavianne hyödyntäen ja haastaisitte omia kontaktejanne toimintaan mukaan. Viestintäkanavia voivat olla mm. verkko- ja muut lehdet, jäsen- ja verkostokirjeet, organisaationne nettisivut, paikallislehdet ja -radio. Kampanjan päätyttyä keräämme arviointi- ja seurantatietoa Webropol-kyselyllä kartoittaaksemme kampanjatietoisuuden leviämistä ja saadaksemme palautetta toteutuksesta.

Lisätietoja kampanjasta saa 19.4. alkaen kampanjasivustolta www.vievanhusulos.fi, josta esite on myös tulostettavissa. Kirjaa iäkkäiden ulkoilutuskerrat nettisivuille ja kannusta muitakin vapaaehtoisiksi ulkoiluystäviksi. Pidetään yhdessä huolta ikäihmisten oikeuksista raittiiseen ilmaan!

Lisätietoja:

Elina Vuorjoki-Andersson, puh. 040 743 8465, elina.vuorjoki-andersson@ikainstituutti.fi

Minna Säpyskä-Nordberg, puh. 040 596 8792, minna.sapyska-nordberg@ikainstituutti.fi