Verkkokeskustelu Helsingin energiatehokkuuden edistämisestä päättyi

335

Energiatehokashelsinki.fi -sivuston verkkokeskustelu keinoista edistää Helsingin energiatehokkuutta on päättynyt, mutta energiatehokkuuden edistäminen jatkuu. Helsingin kestävän energiankäytön toimenpideohjelma oli 7.-28.6.2011 avoimessa kommentoinnissa. Sivuston ylläpitäjien mukaan keskustelulla saatiin "mukava määrä" hyviä ehdotuksia, jotka tullaan esittämään kaupungin Energiasäästöneuvottelukunnalle syksyllä 2011. Myös Maunula-Seura jätti oman ehdotuksensa.

Keskustelussa oli kuusi teema-aluetta: 1) kestävän energiankäytön toimenpideohjelma, 2) asuminen ja rakennukset, 3) liikenne ja liikennesuunnittelu, 4) kuluttaminen ja hankinnat, 5) neuvonta ja yhteistyö ja 6) kiinteistökohtainen energiantuotanto. Keskustelussa sivustolle tuli noin 82 ideaa ja 133 viestiä.

Palaute keskustelusivujen kommenteista tullaan koostamaan ja esittämään energiasäästöneuvottelukunnalle syksyllä 2011. Käyttökelpoisimmat ehdotukset huomioidaan Helsingin kestävän energiankäytön toimenpideohjelman jatkokehittämisessä. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri palkitsee parhaat ehdotukset lokakuussa 2011.

Helsingin kaupungin työ energiatehokkuuden edistämiseksi jatkuu, tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja kehityshankkeista löydät www.energiatehokashelsinki.fi -sivuilta vastaisuudessakin sekä energiasäästöneuvottelukunnan (ESNK) sivuilta.

LISÄTIETOJA
Maunula-Seuran 28.6.2011 jättämä ehdotus