NCC Rakennus Oy voitti ryhmäkorjauksen urakkakilpailun

481

NCC Rakennus Oy voitti Maunulan ryhmäkorjaushankkeen 4.4.-17.5.2011 toteutetun urakkakilpailun. Ryhmäkorjauksessa tavoitteena on toteuttaa putkiremontti edullisemmin ja laadukkaammin kuin, jos taloyhtiö toteuttaisi putkiremontin yksin. Urakkavaihe päättyy vuonna 2013.

Maunulan ryhmäkorjauksessa käytetään projektinjohtourakointia, jolloin urakan aikana on mahdollista saavuttaa lisäsäästöjä. Säästöistä saatava hyöty jaetaan projektinjohtourakassa taloyhtiöiden ja urakoitsijan kanssa tasan.

Urakkatarjousvaiheessa oli mukana kuusi maunulalaista taloyhtiötä. Tarjouspyyntöjen viimeinen jättöpäivä oli 17.5.2011. Tarjouspyynnöt lähetettiin 13 rakennusyritykselle ja tarjouksia saatiin saatiin kolmelta rakennusyritykseltä. Projektinjohtaja piti urakkalaskijoille infotilaisuuden 5.4.2011, jotta tarjouksista saataisiin samanlaiset tulokset. Urakan tarjoaja jätti kustakin kohteesta erillisen tarjouksen.

NCC Rakennus Oy:n tarjouksessa hankkeen enimmäishinta on 10,1 miljoonaa euroa (sisältää 23 % alv:n). Enimmäishinta vastaa kokonaishintaa perinteisessä urakkamuodossa. Arvioitu tavoiteltava laskettu säästö on 10 % eli noin miljoona euroa.

Ryhmäkorjaustoimikunta käsitteli tarjouksia 19.5.2011 ja totesi NCC:n tarjouksen edullisimmaksi sekä suositteli taloyhtiöiden hallituksille tarjouksen hyväksymistä. Taloyhtiöiden yhtiökokoukset tekivät kesäkuussa päätöksensä urakkavaiheeseen mukaan tulosta. AsOy  Pakilantie 15 (16 huoneistoa, 1024 h-m2) vetäytyi urakkakilpailun jälkeen ryhmäkorjaushankkeesta.

Maunulan ryhmäkorjauksen urakkavaiheessa ovat nyt mukana seuraavat taloyhtiöt:

  • AsOy RM-talo 62, Suursuontie 10 (96 as, 5433 h-m2)
  • AsOy Säästölaita, Suursuontie 12 (120 as, 4848 h-m2)
  • AsOy Metsäpurontie 16 (34 as, 1879,5 h-m2)
  • AsOy Pakilantie 50 (30 as, 1100 h-m2)
  • AsOy Haavikkotie 15-17 (20 as, 1096 h-m2)

AsOy Säästötuen eli Suursuonlaita 2:n (96 as, 2724 h-m2), urakkavaihe toteutettiin jo aiemmin ja se päättyi huhtikuussa 2011. Säästötuen putkiremontti toteutettiin myös projektinjohtourakkana. Säästötuki voitti Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat AKHA ry:n putkiremontti 2011 -palkinnon.

Ryhmäkorjaushanketta on ohjannut ryhmäkorjaustoimikunta, jossa on kaksi edustajaa kustakin taloyhtiöstä. Toimikunnan puheenjohtajana on toiminut tekniikan tohtori Eino Rantala, joka on myös AsOy Säästötuen hallituksen jäsen. Maunulan ryhmäkorjaksessa käytettävä hankemuoto vaatii osaavan tilaajan ja projektinjohtajan (eli rakennuttajakonsultin).

Ryhmäkorjaustoimikunta kilpailutti rakennuttajakonsultit keväällä 2009. Taloyhtiöt tekivät sopimuksen valitun rakennuttajakonsultin eli Valvontakonsulttien kanssa keväällä 2010. Suunnittelija kilpailutettiin kesällä 2010. Suunnittelijaksi valittiin P & Arkkitehdit. Suunnittelu alkoi syyskuussa 2010 ja päättyi maaliskuussa 2011.

LISÄTIETOJA
Eino Rantala, ryhmäkorjaustoimikunnan puheenjohtaja
puh. 0400-410835  ( etunimi.sukunimi@ekosto.fi Tämä sähköpostiosoite on suojattu

Juuso Hämäläinen, projektinjohtaja, Valvontakonsultit Oy
etunimi.sukunimi@valvontakonsultit.com 
puh. 040-551 0704

Ks. myös  
Maunulan ryhmäkorjaushanke  

KUVA ALLA: Projektinjohtaja Juuso Hämäläinen (Valvontakonsultit Oy)

KUVA ALLA: Maunulan ryhmäkorjaustoimikunta, vasemmalla alhaalla toimikunnan puheenjohtaja tekniikan tohtori Eino Rantala

rk_100817_osallistujat.jpg

KUVA ALLA: P & R Arkkitehtien suunnittelija arkkitehti Marja-Liisa Peltola

rk_2010_11_23_pr-arkkitehdit.jpg