Maunula-Seura huusi Revell-planssit Maunulaan

561

Maunula-Seura hankki Didrichsenin museossa taiteiden yönä pidetystä huutokaupasta kolme Viljo Revellin näyttelyn Maunula-aiheista planssia. Didrichsenin taidemuseossa vuonna 2010 järjestettiin arkkitehti Viljo Revellin 100-vuotisnäyttely ”It was teamwork you see”.

Maunula-Seuran tavoitteena on, että planssit voidaan sijoittaa sopivaan tilaan esille Maunulassa. Viljo Revell (1910-1964) suunnitteli yhdessä Keijo Petäjän kanssa 1949-1953 Maunulan kansanasuntojen korttelin, johon kuuluu myös Saunabaarin rakennus. Saunabaarin saunan sisustuksen suunnitteli sisustusarkkitehti Antti Nurmesniemi. Revellin toimisto suunnitteli samoihin aikoihin Palacen taloa, johon Nurmesniemi myös suunnitteli saunan.

Viljo Revellin suunnittelemista muista kohteista tunnetuimmat  Suomessa ovat Lasipalatsi, Makkaratalo ja Villa Didrichsen Helsingissä, Vaasan Rewell Centre sekä Vatialan siunauskappeli Kangasalalla. Kansainvälisesti tunnetuin on Toronton Kaupungintalo.

Huutokaupan tuotto käytetään Viipurin kehitysvammaisten lasten ja kaupungin kulttuurikohteiden kehittämisen hyväksi.

LISÄTIETOJA
Didrichsenin museon huutokauppa 

Huutokaupattujen planssien kuvat 

HANKITUT PLANSSIT (100 cm x 100 cm)

Planssi nro 27: Maunulan kansanasuntojen korttelia

revell_27_maunula.jpg

Planssi nro 28: Sorsapuisto ja ankkalammikko sekä taustalla lastentarha

revell_28_maunula.jpg

Planssi nro 29: Sisäkuvia lastentarhasta ja Saunabaarin saunasta.

revell_29_maunula.jpg