Männikkötien kerrostalot

1312


Koivikkotien ja Männikkötien kulmassa (Männikkötie 5) on yksi Maunulan arkkitehtonisesti mielenkiintoisista rakennusryhmistä. Kulmakorttelissa olevat kaarevat talot on suunnitellut arkkitehti Kaj Englund.  Asuntoyhtiöön kuuluu kaksi puolikaaren muotoista kolmikerroksista asuintaloa, jotka on sovitettu rinteeseen.

Tyytyväisiä asukkaita 2000-luvulta

Talot valmistuivat 1953. Niissä on 16 porrasta ja lähes sata asuntoa, jotka ovat kiilamaisia ja kooltaan 60 m2. Muutamia vierekkäisiä asuntoja on nykyään yhdistetty isommiksi asunnoiksi. Talossa on liikehuoneisto ja autotalleja. Mm. Pirkko Mannola on asunut täällä ja yksi sen liikehuoneistoista on toiminut kirjailija Kari Hotakaisen työhuoneena.

Männikkötie 5 kotisivut

Koivikkotien eteläpuolella (Männikkötie 3 – Koivikkotie 2) puolestaan on kaksi pitkää ja kolme pienempää kerrostaloa, jotka sijoittuvat hyvin maastoon ja rajaavat koko Maunulan aluetta Metsälän suuntaan. Kerrosluku vaihtelee maaston mukaisesti. 

Molempien taloyhtiöiden pihat ovat laajoja ja monimuotoisia. Maunulan tapaan niissä on säilytetty luonnonmuotoja ja nurmikolta esiin nousevat kalliot antavat niille eloisan ja jännittävän leiman.  Pihoilla on lasten leikkejä varten telineitä ja hiekkalaatikot, kuivaustelineet pyykinkuivatusta varten ja mattojen tamppausteline.  Nämä suomalaiseen omakotiasumiseen kuuluvat ja kovin tarpeelliset välineet ovat osa Maunulan alkuperäisiä piharakenteita.

pk koivikkotie 2 liskuva sp

lk koivikkotie2 liskuva sp

Koivikkotie 2/Männikkötie 3. Taloyhtiössä on laajat ja monipuoliset maastoon sijoittuvat pihat. Pihoilla on yli 150 eri kasvilajia, joita talossa asunut innokas puutarhuri on sinne istuttanut. Taloyhtiöiden välissä kulkeva osa Koivikkotietä on vaahteroiden reunustama bulevardi.

lk koivikkotie 2 lehmus lisakuva sp

lk mannikkotie5 marja-asronia lisakuva sp

Metsälehmus eli niinipuu löytyy myös Koivikkotie 2:n pihalta. Sen tunnistaa alapinnaltaan siniharmaista lehdistä ja rungosta, joka ei yleensä ole pahkurainen. Männikkötie 5:n  pihalla on myös runsas kasvilisuus ja mm. näyttävä marja-aronia – istutus. 

Iso kuva: Heidi Gabrielsson, lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde