Maunulan liikekeskus

825


Palveluiden ja asiakkaiden karattua hypermarketteihin on Suursuon ostoskeskus (1962) joutunut heikkoon kuntoon. Se puretaan keväällä 2015 ja tilalle rakennetaan asuinkerrostaloja, joiden kivijalkoihin tulee korvaavia liiketiloja. Uusi liikekeskus S-market on valmistunut 2014 ja sen viereen valmistuu uusi Maunula talo, elimonitoimitila 2016. Tilaan sijoittuu mm.  kirjasto, nuorisotalo ja työväenopiston toimintoja. Uusia liikennejärjestelyjä rakennetaan jo.

Ostarin puistossa on Miina Äkkijyrkän realistinen lehmäaiheinen pronssiveistos Aamulla vuodelta 1978.

Pikaraitiotie Jokeri kulkee Pakilantietä – toistaiseksi bussikalustolla.

Vuonna 1946 alueella oli Pakilantien molemmin puolin vuokratonteilla 18 huvilan ryhmä. Talot purettiin uuden rakentamisen tieltä 1960-luvun alkuvuosina.

 

Iso kuva: Heidi Gabrielsson

Seuraava kohde