Maunulan puistot

772

Koivikkotien leikkipuisto on tammien ympäröimä

 

Puistokaupunginosa

Koko Maunula on yhtä suurta puistoa. Voit huomata kirsikkapuun tai verivaahteran yllättävissä paikoissa. Maisemaan kuuluvat myös poppelit, jalavat, hevoskastanjat, puistolehmukset, pähkinäpensaat, hopeapajut, saarnet, pihlajat, vaahterat ja erilaiset hedelmäpuut. Lähes kaikkia näitä sekä näyttävää tuohituomea on istutettu leikkipuistoon muutaman puun ryhminä.

Metsälehmus eli niinipuu on Maunulan nimikkopuu. Metsälehmuksen löydät reitin varrelta ainakin Pirttipolun ja Rajametsäntien kulmauksesta. Maunulan Luontopolun varrella sen tapaa läheltä entisen hyppyrimäen ylätasannetta.

Maunulan puistopuut, alustavia lajinmäärityksiä ja kuvia.

Maunulan puistomaisia kadunvarsia kulkiessa eivät eri talot ja niiden pihapiirit juuri erotu toisistaan.

 

leikkipuisto saarni pimg 1319 sp

Maunulan leikkipuistosta on kasvamassa arboretum. Tässä etualalla vielä nuoret saarnet.

Maunulan Luontopolku

Luontopolun FaceBook sivut


Kuvat: Susanna Pitkänen

Lähteet ja tekijät