Entinen Puu-Maunula

1177

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arkkitehti Viljo Revell suunnitteli sodanjälkeisen asuntopulan hätäratkaisuna vuonna 1946 Maunulaan laajan 113 puutalon kokonaisuuden. Niistä 35 toteutettiin käsittäen 304 asuntoa: syntyi ns. Puu-Maunula. Taloja kutsuttiin myös väliaikaistaloiksi ja aluetta fiinimmin ”Mahonki-Maunulaksi”.

Vaatimattomat kaksikerroksiset, lautavuoratut ja puulämmitteiset rakennukset purettiin 1969 ja Rajametsäntieltä kirkolle laskevaan rinteeseen rakennettiin omistusasunnoiksi kolmikerroksisia punatiilitaloja. Metsäpurontie 17:n taloyhtiön 1972 valmistuneet talot on suunnitellut arkkitehti Veijo Martikainen.

Maunulan asukkaissa on vieläkin monia, jotka muuttivat sodan jälkeen ensin Puu-Maunulaan ja siirtyivät niiden jälkeen muualle Maunulaan. Lapsirikas alue on muistoissa viihtyisä ja läheinen Leikkipuisto elintärkeä lasten elinympäristö.

punatiilitalot puumaunula p img 0406 sp

Iso kuva: Helsingin kaupunginmuseo, lisäkuvat: Susanna Pitkänen

Seuraava kohde