88. aluefoorumi: Jokerin solmukohdat/materiaali

433

Maunulan 88. aluefoorumi järjestettiin 24.10.2011. Aiheena oli Jokeri-linjan solmukohdat. Paikalle oli kutsuttu asukkaita ja kaupunginosayhdistysten edustajia Maunulan lisäksi Etelä-Haagasta, Pohjois-Haagasta ja Pitäjämäeltä keskustelemaan Jokeri-linjan ja sen solmukohtien merkityksistä. Markus Elfström Helsingin seudun liikenteestä (HSL) esitteli poikittaislinjasto- ja runkolinjasuunnitelmia.

Nykyistä bussijokeria ollaan muuttamassa raidejokeriksi, jolloin sen matkustajien välityskyky paranee. Nykyisin linjaa käyttää noin 30 000 matkustajaa vuorokaudessa ja linjaa liikennöidään ruuhka-aikoina viiden minuutin välein. Jokeri-linjan solmukohdat ovat kiinnostavia niiden hyvän saavutettavuuden takia. Maunulan aluefoorumilla pohditaan, miten alueiden palveluja voidaan parantaa kehittämällä Jokerin solmukohtia.

Käynnissä olevassa Oulunkylän renessanssin painopiste on Jokeri-linjan ympäristön tiivistämisessä sekä Oulunkylän ja Käpylän asemanseutujen kehittämisessä.

Tilaisuudessa keskustelleen myös Jokerin kehittämiskorridoorista ja Kulttuurijokerista sekä pohditaan, tarvitaanko erillistä Jokerifoorumia, jonka tilaisuuksia voitaisiin järjestää Jokerin varren kaupunginosissa, myös Espoon puolella.

af88_kuvia.pdf Valokuvia Maunulan 88. aluefoorimista (792.82 KB)

ESITYSMATERIAALI
f88_hannu_johdanto ja paatos.pdf Hannu Kurki: Johdanto teemaan ja tilaisuuden päätös (1.24 MB)
hsl_runkolinjasto_31082011.pdf Markus Elfström (HSL) Runkolinjasto (4.12 MB)  
hsl_poikittaislinjasto_23.8.pdf Markus Elfström (HSL) Poikittaislinjasto (405.28 KB)
f88_simo_solmut ja vaylat.pdf Simo Sankari, Solmut ja väylät (1.55 MB)

Tietoa Maunulan aluefoorumista

LISÄTIETOJA AIHEESTA
Raidejokeri
Maunulan XV kesäseminaari 10.6.2011, Kaupunki systeeminä
Maunulan 86. aluefoorumi, Maunulan solmukohtien kehittäminen 11.4.2011
  

KUVA ALLA: Markus Elfström, Helsingin seudun liikenne (HSL)

af88_1.jpg

KUVA ALLA: Simo Sankari, Maunula-Seura

af88_2.jpg

KUVA ALLA: Jussi-Petteri Lappi, Pitäjänmäki-Seura

af88_3.jpg