Perinteinen jääjuhla ala-asteen pihalla su 4.3. klo 13-15

433

Maunulan talvinen asukastapahtuma Jääjuhla järjestetään sunnuntaina 4.3.2011 klo 13-15 Maunulan ala-asteen pihalla ja ruokalassa (Maunulanmäki 5). Jääjuhlan ohjelmassa on perinteisesti ollut saappaan heittoa, arpajaiset, kirpputori, makkaran, hernekeiton ja leivonnaisten myyntiä sekä kahvila. Lapsille on ongintaa, koiravaljakkoajelua sekä poniratsastusta.

Omaa toimintaansa jääjuhlissa esittelevät mm. kaupunkisuunnitteluvirasto, Asukastalo Saunabaari, Maunula-Seura, Maunulan Sanomat, Maunulan Mediapaja, Maunulan naisvoimistelijat ja lähiöliikuttaja. Helsingin sydänpiiri on mitannut verenpainetta ja kolestarolia. Järjestelyissä ovat olleet avustamassa Partiolippukunta Vuokot.

Jääjuhlassa kaupunkisuunnitteluvirasto esittelee Maunulan suunnittelua ja kaavoitusta.

Maunula-Seura esittelee Helsingin muotoiluvuoden 2012 ohjelmaa Maunulassa. Yhtenä tavoitteena ”Omatoiminen Maunula – Itsemuotoutuva kaupunginosa” -hankkeessa on kerätä kansalaisilta omakohtaisia muisteluita Maunulassa asumisesta. Jäjuhlassa asukkaat voivat tuoda kertoa ideoistaan Maunulaa tehtävän ”kaupunkipolun” kohteista.

Maunulan Leijonat järjestivät jääjuhlan ensimmäisen kerran vuonna 1960. Lions-periaatteiden mukaan se, mitä Jääjuhla -tempauksessa on saatu kerättyä, on jaettu lyhentämättömänä avustuksina. Avustusten painopistealueiksi on viime vuosikymmeninä vakiintunut Maunulan koulujen stipendit, alueen vapaaehtoisen nuorisotyön tukeminen ja huumeiden vastainen työ.

Paikka: Maunulan ala-asteen piha ja ruokala, Maunulanmäki 5

jaajuhla_koko_kuva.jpg