91. aluefoorumi: Senioreille parempaa elinympäristöä

266

Maunulan 91. aluefoorumi pidettiin maanantaina 26.3.2012. Teemana oli, miten Maunulaa kehitetään senioreiden näkökulmasta. Tilaisuudessa esiteltiin Suursuonlaitaan helmikuussa 2013 valmistuvaa Saton senioritaloa. Keskustelua käytiin myös aiheesta, miten vanhojen kerrostalojen tontteja voidaan täydentää. Lisäksi aluefoorumissa esiteltiin, miten yhteisöllinen etähoiva toimii.

Maunulassa on 90-luvun alusta asti ollut noin 1/4 asukkaista 65 vuotta täyttäneitä. Millaisen Maunulan elinympäristönä pitäisi olla seniorin näkökulmasta? Maunulassa seniorit ovat olleet aktiivisia innovaattoreita aluetta kehitettäessä. Muun muassa vanhusten kuntopolku Suursuolla ja Maunulaa kiertävä luontopolku ovat syntyneet seniorikansalaisten ideoista ja aktiivisuudesta.

Valokuvia Maunulan 91. aluefoorumilta1.51 MB 

ESITYSKALVOJA
pdfSari Ruotsalainen: Maunulan uusisia suuunnittelu- ja rakentamiskohteita4.35 MB

pdfPentti Holopaisen (Arcticare) esitys yhteisöllisestä etähoivasta626.19 KB

pdfTietoja Maunulasta, taustamateriaalia1.95 MB

LISÄTIETOJA
Maunulan tori -hanke  

OHJELMA
18.00  Senioriasuntoja Suursuonlaitaan
          Kiinteistöasiamies Ritva Ryynänen, Sato 
          projektipäällikkö Jorma Rantanen, Sato

18.30  Maunulan täydennysrakentamiskohteet
          Aluearkkitehti Sari Ruotsalainen, Ksv

18.45 Täydennysrakentamisen mahdollisuudet
         hankejohtaja Ilkka Alavoittu, lähiökehittäminen, NCC

19.00 KAHVITAUKO

19.15 Etähuolenpitoa Maunulaan
         Toimitusjohtaja Pentti Holopainen, ArctiCare

Tilaisuus on osa Maunulan WDC-vuoden tapahtumia eli Omatoiminen Maunula – Itsemuotoutuva kaupunginosa -hanketta, jossa alueen kehitystä tarkastellaan jatkumona menneisyydestä tulevaisuuteen. Ks. myös Maunulan 85. aluefoorumi.

Aika: Ma 26.3.2012 klo 18-20
Paikka: Asukastalo Saunabaari, Metsäpurontie 25, 3. krs.

LISÄTIETOJA
Maunulan aluefoorumi