Radio-ohjelmaa Maunulasta?

244

Radio Kontula on viime vuosina tehnyt ohjelmaa kaupunginosansa ajankohtaisista asioista Lähiradioon (100.3 MHz). Ohjelmaa on ollut tunnin verran joka toinen viikko lukuun ottamatta lomakausia. Suunnitelmissa Radio Kontula tulee jatkamaan lähetyksiään joka toinen maanantai. Joka toinen maanantai jäisi näin muiden halukkaiden kaupunginosien käyttöön. Ohjelma-aika on maksutonta tekijöille.

Lähetyksissä on esitelty alueen merkittäviä asukkaita sekä keskeisiä paikkoja ja palveluita. Koska kokemukset ovat olleet hyviä, ovat kontulalaiset esittäneet Lähiöprojektille ja Helsingin kulttuurikeskukselle toiminnan laajentamista nyt myös muihin kaupunginosiin.

Projektiin kuuluu, että Radio Kontula järjestää halukkaille opastuksen ohjelmien tekoon. Ohjelmia voidaan tehdä joko suorana Lähiradion studiolla tai äänittää etukäteen digitallentimilla ja tietokoneilla. Laitteita on saatavissa lainaksi jos tarvitaan. Nykytekniikka on yksinkertaista käyttää, sitä ei kannata pelästyä. Ohjelmat tallennetaan myös nettiin, jossa niitä voi kuunnella. Musiikki täytyy kuitenkin tekijänoikeudellisista syistä nettiversioista leikata pois. Lähetyskertoja on tälle keväälle tiedossa 6-7 juhannukseen saakka.

Kuinka siis lähdetään liikkeelle? Jotta tietäisi mistä on kysymys, kannattaa kuunnella Radio Kontulan ohjelma maanantaina 19.3. Itse ohjelman tekoon voi tutustua helposti viikon päästä 26.3. jolloin Kaupunginosaradion teemana ovat kevään ja kesän aluetapahtumat mm. erilaiset kansanjuhlat. Jos alueellasi on tiedossa säpinää piakkoin tule kertomaan siitä joko suoraan lähetykseen tai erikseen järjestettävään äänityssessioon.

Ota yhteys tämän session vetäjään Larri Helmiseen p. 040 790 291 ja sovi mukaantulostasi. Omia tilaisuuksia voi tulla mainostamaan, vaikkei haluaisi vielä sitoutua radiotyöhön.

Seuraava Kaupunginosaradion avoin lähetys on pääsiäismaanantaina 9.4. Jos haluat  tehdä siihen ohjelmaa ja kenties jatkaa myöhemminkin ilmoittaudu Kontupisteeseen Anna Kaskimiehelle p. 040 504 2943 ja anna.kaskimies@kontu.la”>anna.kaskimies@kontu.la.

Kerro myös tarvitsetko ohjausta toimitustyöhön.

Kaupunginosaradio -projekti on ainutlaatuinen täydennys asukkaiden äänen kuulumiselle osana helsinkiläistä aluekehittämistä ja lähidemokratiaa!

Yst.terv.
Anna Kaskimies
Kulttuurituottaja
p: 09-3103 7517

Helsingin kulttuurikeskus/
Kontupiste
http://www.kontu.la