Maunulasta vuokrataan omakotitontteja

329

Yli sadalle perheelle avautuu mahdollisuus rakentaa omakotitalo Helsinkiin valmiiden palveluiden ja hyvien liikenneyhteyksien äärelle. Tontit sijaitsevat seitsemällä eri asuinalueella muun muassa Maunulassa ryppäinä valmiin asutuksen lomassa. Hakuaika päättyy 31.10.2012 klo 16.00.

Helsingin kaupunki tarjoaa vuokralle 104 omakotitalotonttia omatoimiseen rakentamiseen. Tontit sijaitsevat täydennysrakennusalueilla Maunulassa, Tapaninkylässä, Suutarilassa, Puistolassa, Myllypurossa, Mellunmäessä ja Kivikossa.

Tontit ovat 237–751 m²:n kokoisia, ja rakennusoikeutta niillä on 110–260 kerrosneliömetriä. Tonttien vuosivuokrat vaihtelevat 2 500 ja 6 000 euron välillä. Useille tonteille on mahdollista rakentaa Helsinki-pientalo.

Kaksikerroksinen Helsinki-pientalo soveltuu pienille tonteille kaupunkimaiseen ympäristöön. Rakentajan kannalta Helsinki-pientalon valinta on kannattavaa, koska sen rakennuslupakäytäntö on tavallista nopeampaa ja lisäksi rakennuslupamaksusta myönnetään alennus, kertoo pientaloasiamies Riku Koponen kiinteistövirastosta.

Tontteja myönnetään helsinkiläisille hakijoille, joiden talouteen kuuluu vähintään yksi alle 18-vuotias lapsi. Samaan talouteen kuuluvat voivat jättää vain yhden hakemuksen. Vuokraajien valinta suoritetaan arpomalla. Kiinteistölautakunta päättää varauksensaajista marras-joulukuun aikana.

Hakuaika päättyy 31.10.2012 klo 16.00.

Hakuohjeet ja tarkemmat tiedot vuokrattavista tonteista kiinteistöviraston sivuilta:

www.hel.fi/kv/tontti  

Maunulan tonttien esite

 

Tulosteet voi myös noutaa kiinteistövirastosta (os. Fabianinkatu 31 D, 4. krs.) viraston aukioloaikana kello 8.15–16.00. Hakemuksen voi täyttää ja palauttaa sähköisesti asiointi.hel.fi-sivuston kautta tai paperiversiona.

Lisää aiheesta
Helsingin kaupungin kiinteistövirasto