Ylen Sissipuutarhurit tekee ohjelmaa Maunulassa 2.-3.7.

371

Ylen Sissipuutarhurit –ohjelma kuvaa Koivikkotien ja Töyrytien 400-vuotissäätiön senioritalon pihan istutustalkoita 2.-3.7.2013. Nykyiset ja entiset maunulalaiset nuoret ja Maunulan yhteiskoulun oppilaat tekevät talkoilla kaupunkiviljelyksiä talon asukkaille. 400-vuotisäätiö tarjoaa ruokaa ja juomaa talkoolaisille.

Tarkoituksena on laittaa talon vanhuksille kaupunkiviljelmä pystyyn, kunnostaa pihoja ja nostattaa Maunulan yhteisöllisyyttä siinä samalla. Tarvitaan vain vähän nuorempaa työvoimaa, koska talon asukkaat eivät kovin paljon raskasta työtä jaksa tehdä.

Yle kuvaa viljelytalkoot ja tööttää tuutista ulos joskus syksymmällä. Nyt on oiva mahdollisuus päästä linssiludeilemaan ja auttamaan Maunulan ikäväestöä saamaan tuoretta, lähituotettua basilikaa ja perunaa pöytään.

Vaikka ajankohta on hankala, pienikin apu otetaan ilomielin vastaan. Tehdään sen verran kuin keritään eikä enempää. Työkaluja ja muuta tarpeellista saa ja kannattaa ottaa matkaan.

Talon omistava Helsingin 400-vuotissäätiö tarjoaa ruokaa ja juomaa talkoolaisille, ja Ohto Kannisen Döödi Mofo on lupautunut vastaamaan talkoojuhlien musiikkipuolesta (eli kova keikka luvassa).

Eli jos kaupunkiviljely, yhteisöllisyys ja hyvä musiikki ovat lähellä sydäntä, tule kuokkimaan Maunulan kovimpiin talkoobileisiin.

Idean alkuunpanija on Helsingin 400-vuotissäätiön senioritalon talonmies Lauri Palomäki. Talkoolaiset ovat pääosin kaksi- kolmekymppisiä nuoria. Kutsut tapahtumaan on lähetetty Facebookin kautta.

LISÄTIETOJA
Sissipuutarhurit  

Sissipuutarhureiden Facebook-sivut 

Döödi Mofo