Maunula yllätti!

218

”Ainakin näin satunnaisen kävijän Maunula – Helsingin puutarhakaupunginosa yllätti erittäin myönteisesti! Olinhan toki kuullut ja lukenut Maunulasta, mutten osannut odottaa mitään näin vihreää, vehreää ja vetovoimaista. Lisäksi maunulalaiset ovat aktiivisia; on omat internetsivut, aluefoorumi, Maunula-Seura sekä vilkkaasti toimiva asukastalo alueen tunnetuimmassa rakennuksessa, perinteikkäässä Saunabaarissa.”

Teksti on Irene Väkevä-Harjulan blogista (ks. kirjoitus). Väkevä-Harjula on valtion asuinalueiden kehittämisohjelman projektipäällikkö, joka pistäytyi Maunulassa keskiviikkona 7.8.2013 tutustumassa Timo Kopomaan Kaupunkikumppanuutta -projektiin ja sen kohdealueeseen. Maunulalainen tutkija Timo Kopomaa toimi tietenkin oppaana.

Valtion asuinalueiden kehittämisohjelma alkoi 2013 ja se päättyy 2015. Ohjelmassa on mukana sekä kaupunkien omia kehittämishankkeita että tutkimushankkeita. Ohjelmalla edistetään asuinalueiden elinvoimaa ja ehkäistään segregaatiota. Mukana ohjelmassa ovat kaikki suurimmat kaupungit sekä lukuisat yliopistot ja tutkimuslaitokset Suomessa.

Blogikirjoitusta ja asuinalueiden kehittämisohjelmaa voi kommentoida Maunulan Facebook-seinällä 

LISÄTIETOJA
Irene Väkevä-Harjulan blogikirjoitus 12.8.2013   

Valtion asuinalueiden kehittämisohjelman 2013-2015 kotisivut  

Valtion asuinalueiden kehittämisohjelman tavoitteet   

Uutinen 28.6.2013: Maunula pääsi valtion asuinalueiden kehittämisohjelmaan  

Timo Kopomaan Kaupunkikumppanuutta -projektin esittelykalvot  

Helsingin kaupungin hankkeen esittelykalvot